U Sveučilišnom kampusu na Trsatu u Rijeci u utorak je svečano obilježeno useljavanje prvih studenata u objekte studentskog smještaja dovršene ovoga ljeta. Tri objekta imaju ukupan kapacitet od 750 kreveta a za njihovu gradnju i uređenje okoliša je uloženo 180 milijuna kuna dobivenih iz europskih fondova putem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin kazao je da tek ovim činom kampus na Trsatu postaje kampus u punom smislu riječi. U trima objektima smještaja su i prostorije za društveni i kulturni život studenata što omogućuje kvalitetan život u kampusu, rekao je rektor. Planira se, u suradnji s Gradom Rijekom, uređenje barem dijela planiranih sportskih objekata te ćemo se svim silama truditi da se nastavi gradnja i ostalih predviđenih objekata za smještaj studenata i drugih preostalih neizgrađenih dijelova kampusa, kazao je.

 U Sveučilišnom kampusu na Trsatu u Rijeci u utorak je svečano obilježeno useljavanje prvih studenata u objekte studentskog smještaja dovršene ovoga ljeta. Tri objekta imaju ukupan kapacitet od 750 kreveta a za njihovu gradnju i uređenje okoliša je uloženo 180 milijuna kuna dobivenih iz europskih fondova putem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.Gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je da mu je jedna od najdražih i najvažnijih odluka u dosadašnjem obnašanju dužnosti gradonačelnika bila prenamjena prostora bivše vojarne na Trsatu u prostor za izgradnju kampusa, putem Generalnog urbanističkog plana. “Koliko Gradu znači Sveučilišni kampus, govori to što smo kroz vrijednost zemljišta ili infrastrukturne radove uložili u ovaj projekt više od 133 milijuna kuna, rekao je.

“Županija bez sveučilišta nije regija, sveučilište bez kampusa nije sveučilište, a kampus bez smještajnih objekata nije kampus”, dodao je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Kako je izvijestio ravnatelj Studentskog centra, koji upravlja objektima smještaja, Dinko Jurjević, dosad se uselilo stotinjak studenata.

Prvi korisnici ovih objekata, prije studenata riječkog sveučilišta, bili su sudionici Europskih sveučilišnih igara, koje su se održale u srpnju u Zagrebu i Rijeci.