MojaRijeka.hr omogućuje korištenje usluga i sadržaja ovog portala prema niže navedenim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge portala MojaRijeka.hr.

Registrirani korisnici portala mogu objavljivati svoje sadržaje te ih međusobno razmjenjivati. MojaRijeka.hr ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju registrirani korisnici te ne može jamčiti točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja.

Radi osiguranja slobodnog i neometanog korištenja usluga portala MojaRijeka.hr, ovi postupci su neprihvatljivi i strogo zabranjeni:

 • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
 • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
 • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
 • manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga portala
 • objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
 • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
 • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme
 • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika

MojaRijeka.hr neće ni na koji način biti odgovoran za sadržaj ili gubitak i oštećenje sadržaja registriranih korisnika koje je nastalo zbog korištenja usluga portala MojaRijeka.hr.

MojaRijeka.hr zadržava pravo ukloniti sadržaj koji smatra nepodobnim ili ne odgovara ovim Uvjetima korištenja.

MojaRijeka.hr zadržava pravo automatskog ukidanja korisničkog računa bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja odnosno kršenja ovih Uvjeta korištenja.

Autorska prava

Sadržaj na portalu MojaRijeka.hr zaštićen je autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje takvog sadržaja je moguće samo uz prethodnu dozvolu MojaRijeka.hr. Ukoliko korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na portalu, o tome je dužan izvijestiti MojaRijeka.hr koristeći adresu kontakt formu.

Sadržaj objavljen na portalu MojaRijeka.hr smije se kopirati samo u nekomercijalne svrhe i samo za individualnu upotrebu te uz poštivanje svih autorskih i drugih vlasničkih prava te svakog navedenog ograničenja prava.

Registracija korisnika i posjetitelja portala

Korisnik je obavezan proći postupak registracije, unijeti istinite podatke, te odabrati korisničko ime i lozinku.

Registriranjem na MojaRijeka.hr portal korisnik dobiva podatke o korisničkom računu – korisničko ime i lozinku. Lozinka se u sustavu pretvara u šifrirani oblik i MojaRijeka.hr ne raspolaže stvarnom lozinkom korisnika.

Korisnik je dužan čuvati podatke o svom korisničkom računu, te je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu neautoriziranim korištenjem svog korisničkog računa.

Završetkom registracije korisnik prihvaća odgovornost za sve aktivnosti uzrokovane uporabom servisa portala MojaRijeka.hr.

Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi.

Uredništvo portala zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, bez prethodne najave ili/i objašnjenja.

Uredništvo portala ne snosi odgovornost za štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran.

Pomoć i podrška

MojaRijeka.hr korisnicima ne pruža telefonsku podršku.

Pomoć i podrška dostupni su isključivo preko odgovarajućih e-mail adresa.

Odgovarajuće e-mail adrese objavljene su na stranicama uz opis pojedine usluge.

Zaštita privatnosti i tajnost podataka

MojaRijeka.hr poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Svi osobni podaci iz procesa registracije te ostali podaci o korisniku prikupljaju se uz privolu korisnika i koriste temeljem Pravila o korištenju osobnih podataka registriranih korisnika portala Moja Rijeka. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

Linkovi na druge web-stranice

Neki od linkova na portalu MojaRijeka.hr vode na stranice drugih web-stranica i servisa. Te stranice nisu pod kontrolom MojaRijeka.hr te MojaRijeka.hr nije odgovorna za sadržaj tih stranica niti za linkove na tim stranicama.

MojaRijeka.hr nije odgovorna ni za kakvu štetu nastalu reklamiranjem na svom portalu.

Sadržaj dobiven od korisnika i posjetitelja portala

MojaRijeka.hr nije vlasnik sadržaja koji objavljuju ili razmjenjuju posjetitelji portala MojaRijeka.hr, iako zadržava pravo da tijekom korištenja usluga portala MojaRijeka.hr koristi neke od tih sadržaja u promotivne svrhe usluga unutar kojih je sadržaj objavljen.

Javno dostupan sadržaj je sav onaj sadržaj dostupan svim posjetiteljima portala.

Sadržaj u rubrici ReciGlasno i Kalendar, predstavlja javni interes i ne može se obrisati na zahtjev korisnika. U tim rubrikama brisat će se samo oni sadržaji koji nisu u skladu s ovim Pravilima korištenja.

Promjene usluga i sadržaja portala

MojaRijeka.hr zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu MojaRijeka.hr bez obaveze prethodne najave. MojaRijeka.hr nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Pravila komentiranja

Komentari objavljeni na portalu ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta i pravila komentiranja.

Ukidanje i zabrana korištenja usluga portala

MojaRijeka.hr zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja vašeg korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koju ste registrirani, a bez prethodne najave i/ili obrazloženja.

MojaRijeka.hr ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa.

Kolačići

MojaRijeka.hr prikuplja kolačiće koji:

 • omogućuju da korisnik ostane prijavljen na portal ukoliko zatvori tab – kolačić traje do trena odjave sa portala, maksimalno godinu dana
 • omogućuju korisniku prikaz najčitanijeg sadržaja
 • omogućuju da de jednokratno broji jedinstveni pregled sadržaja
 • omogućuju opću google analitiku portala

Kolačići FB, Tw i Googla – prema njihovim pravilima korištenja.

Napomena

Svi samoinicijativno poslani materijali, a osobito fotografije, videouraci, tekstovi i drugi slični materijali, odnosno drugi autorski radovi (u daljnjem tekstu: Materijali) mogu, jednom ili više puta, bez vremenskog ograničenja, ali i ne moraju biti objavljeni na internetskom portalu MojaRijeka.hr. Pošiljatelji Materijala prihvaćaju da za poslane Materijale neće biti isplaćen nikakav honorar. Sve osobe koje samoinicijativno pošalju Materijal portalu MojaRijeka.hr jamče pod punom kaznenom i materijalnom odgovornošću da isti predstavlja isključivo njihovo vlasništvo te da na isti polažu autorska prava. Portal MojaRijeka.hr poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te na toj osnovi isto traži od svih onih s kojima stupi u bilo kakav odnos u pogledu Materijala koji su zaštićeni pozitivno-pravnom regulativom kojom je regulirana zaštita autorskih prava i intelektualnog vlasništva te se samoinicijativnim slanjem Materijala portalu MojaRijeka.hr iskazuje pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću suglasnost s prije navedenim stajalištima portala MojaRijeka.hr.

Promjene uvjeta korištenja

MojaRijeka.hr zadržava pravo bez prethodne najave promijeniti ili modificirati Uvjete korištenja portala. Svaka promjena bit će objavljena na adresi web portala MojaRijeka.hr

MojaRijeka.hr će povremeno putem weba obavijestiti posjetitelje o važnim izmjenama i dopunama Uvjeta korištenja.