U ovoj i idućoj godini, Muzej moderne i suvremene umjetnosti u sklopu programa Europske prijestolnice kulture priprema niz intervencija posvećenih temi javnog prostora koje će pridonijeti fizičkim i simboličkim modifikacijama urbanog krajolika Rijeke. Cilj intervencija je ukazati na zapuštene, nedostupne i zaboravljene prostore u Gradu Rijeci i to na potezu od Rječine do izlaza na more te od Delte do Benčića.

Svjetlosna instalacija „Time Slip” nastala je kao suradnički projekt hrvatske umjetnice Ivane Franke i finskih umjetnika Tommija Grönlunda i Petterija Nisunena. Umjetnicima je ideja bila intervencija u prostor tradicionalnog okupljališta mladih, te obilježavanja prostora koji je povijesno bio mjesto borbi, razdiobi i ujedinjenja. Rad propituje sam tok rijeke – stroboskopskim svjetlom on se zaustavlja, mijenja, te postaje poput slike u vremenu. Ovime umjetnici problematiziraju temu sjećanja, vremenskog kontinuiteta, prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, koristeći vodu kao medij.

„Time Slip” će ostati otvoren tokom cijelog trajanja EPK, Rijeka 2020, a nastao je u sklopu programskog pravca Slatko i slano, Europske prijestolnice kulture, Rijeka 2020.