Na izložbi “Riječi za gledanje” predstavljeno je 50-ak radova nastalih posljednjih stotinjak godina. Izložba je namijenjena “čitanju i gledanju”, a uvjetovana je međusobnim odnosom slike i riječi. Izloženi su radovi umjetničkih izričaja u kojima sudjeluju i “riječi slike” u širokom rasponu: od stripa, slike i fotografije do skulpture, instalacije i videa.

Izložba je podijeljena je na tri tematske cjeline, u tri prostorije MMSU-a. To su Političke strasti, koje tematiziraju različite intenzitete u odnosima pojedinac-kolektiv. U drugoj sobi nazvanoj Opasne misli fokus je na temi cenzure – od one u užem smislu zabrane, pa do intimnih misli koje nastaju kad smo sami, a nastojimo ih prikriti u bojazni da su društveno neprihvatljive. U trećem prostoru, Vizualnim zavođenjima, predstavljena su uglavnom suvremenija djela koja se bave današnji, društvom spektakla i potrošne senzacije, protokom informacija i posredovanom zbiljom u kojoj je teško odvojiti stvarnost od privida.

Zastupljene umjetnice i umjetnici su: Milijana Babić; Lara Badurina; Marčelo Brajnović (zahvaljujući Damiru Čargonji Čarliju); Nemanja Cvijanović; Sebastijan Dračić; Zlatan Dumanić; Igor Eškinja; Marina Fortunato Ercegović; Vilko Gecan; Tomislav Gotovac; Slavko Grčko; Petar Grimani; Krsto Hegedušić; Mirko Ilić; Željko Jerman; Ignjat Job; Ivo Kalina; Nives Kavurić-Kurtović; Ivan Goran Kovači; Edo Murtić; Zlatko Prica; Pavel Kowzan; Miroslav Kraljević; Ines Krasić; Vlado Kristl; Zlatko Kutnjak; David Maljković; Andrija Maurović; Petra Mrša; Damir Očko; Bruno Paladin; Marino Paliska; Zoran Pavelić; Tanja Dabo; Branko Ružić; Ana Sladetić Šabić; Bojan Šumonja; Goran Trbuljak i Romolo Venucci.

Kustosice izložbe su Ksenija Orelj, Vilma Bartolić, Sabina Salamon i Ivana Lučić.

Splitski umjetnik Toni Meštrović, u izložbi “Prisluškivanja”,  predstavlja novu audiovizualnu instalaciju u kojoj središnje mjesto pripada uzajamnom djelovanju slike i zvuka, proizvodeći zvučni okoliš u kojem opažajnu ulogu umjesto oka preuzima sluh, na što navodi i sam naslov izložbe. Kustosica izložbe je Sabina Salamon.