U fokus svog istraživanja ponovno postavljaju medij svjetla, a sve se može doživjeti tog i sljedećeg dana, u petak 3. prosinca, od 17 do 20 sati, uz besplatan ulaz za sve posjetitelje. 

Zainteresirani će Galeriju Laurus (Trg slobode 14) moći razgledati po principu ‘pet po pet’, a za ulazak i boravak u Galeriji te razgledavanje “Svjetlarne Lovran” obvezno je korištenje medicinske maske ili maske za lice te održavanje potrebnog fizičkog razmaka.

Podsjetimo, Svetlarna Lovran dio je koncepta Platforma za eksperiment 4.2, vannastavnog programa organiziranih scenografskih radionica Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, koji u svojim umjetničkim istraživanjima spaja dva umjetnička područja: vizualno i izvedbeno, a organizira se od strane Općine Lovran i svojevrsni je nastavak prošlogodišnjeg iznimno posjećenog programa susjedstva Lovran u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić

Uspostavljanjem otvorenog prostora za eksperimentalno djelovanje u Galeriji Laurus pokrenut je proces umjetničkog istraživanja u razmjeni ideja, u dijeljenju stečenih znanja i doživljajnog iskustva svih sudionika, kako studenata tako i mentora, s posjetiteljima ove ambijentalne izložbe.

Program je osmišljen u formi ‘’work in progress’’ radionice u trajanju od tri tjedna, koja je počela u studenom, gdje studenti u suradnji s pozvanim stručnim suradnikom, s istim scenskim elementom kulisa i video projekcija zajedno kreiraju ambijente za nove prostore igre i nova događanja za publiku, na licu mjesta, a pod mentorstvom prof. Lare Badurina. U projektu sudjeluju studenti Katarina Kožul, Doris La Mazza, Marko Mrvoš, Filip Novak, Tena Njegovan, Kaja Resman i Sara Viljušić, a stručni suradnik je Damjan Šporčić, multidisciplinarni umjetnik iz Rijeke.

Cijeli će se ciklus “Svjetlarne Lovran” ponoviti još jednom pa tako studenti ponovno pretvaraju galeriju u radionicu te stvaraju i treći postav “Svjetlarne Lovran”, koji će za posjetitelje biti otvoren 9. i 10. prosinca od 17 do 20 sati.  Svaki prethodni postav moguće je pogledati na Facebook stranici Platforma za eksperiment.

(Foto: Marin Aničić, press materijal)

Kalendar događanja