Islamski centar u Rijeci svečano će biti otvoren u subotu 4. svibnja, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo na kojoj je glavni riječki imam Hajrudin Mujkanović reko da će Islamski centar biti mjesto molitve i okupljanja oko 10.000 građana Primorsko-goranske županije islamske vjeroispovijesti.

Nakon što je Policijska uprava primorsko-goranska na svojim web stranicama objavila vijest da je sinoć razbijeno staklo vjerskog centra, a mediji da se radi o riječkom Islamskom centru s džamijom kojeg je kamenjem gađalo više osoba, gradonačelnik je osudio takav čin i izrazio žaljenje zbog ovog nemilog događaja.

– Rijeka je oduvijek multikulturan grad i grad tolerancije te sam uvjeren da velika većina Riječana osuđuje ovaj čin. Žao mi što pojedinci svoje stavove izražavaju vandalizmom odnosno nasiljem.

Nažalost, bez obzira na opću razinu tolerancije, ni jedna sredina nije imuna na osobe koje su spremne na ovakav postupak – poručio je gradonačelnik Rijeke dodajući kako očekuje da će policija ubrzo pronaći počinitelje i primjereno ih kazniti.