Vojko Obersnel

Kad ih je vojska napustila prije četiri do pet godina, skladišta su još bila u zadovoljavajućem stanju, a sad će ih trebati srušiti jer se više ne mogu sanirati, rekao je Obersnel.

Rijeka je iznimno zainteresirana za prostor na kojem se nalaze skladišta te je državi ponuđena mogućnost zamjene zemljišta iste vrijednosti, naveo je. To zemljište procijenjeno je na 14,5 milijuna kuna, što uz nužne komunalne i vodne doprinose doseže iznos od 17 milijuna kuna.

U isto vrijeme vlada gradu Bakru besplatno daje 25.000 četvornih metara u tamošnjoj industrijskoj zoni, općini Klani 12.700 četvornih metara također bez naknade, a gradu Novom Vinodolskom 60.000 četvornih metara zemljišta za jednu kunu naknade, rekao je gradonačelnik.

Jesu li sve jedinice lokalne samouprave istih prava, upitao se Obersnel ocijenivši da je pri ustupanju zemljišta bitno kojoj političkoj opciji pripada čelništvo jedinica. U Bakru, Novom Vinodolskom i Klani na mjestima gradonačelnika ili načelnika općine su članovi HDZ-a.

Obersnel je izrazio nezadovoljstvo novim ustrojem službe hitne medicinske pomoći istaknuvši da u Zagrebu jedan tim pokriva 11.000 stanovnika, u Splitu 12.000 a u Rijeci i okolnim općinama i gradovima 18.000. Zauzeo se da se na ovo područje uvede najmanje još jedan tim za smanjenje ovih nerazmjera.

Apelirao je i na Agenciju za zaštitu tržišnog natjecanja da prihvati program preustroja brodogradilišta 3. maj kako bi ono moglo početi ugovarati gradnju brodova za 2013. i 2014. godinu.