U sklopu Mjeseca hrvatske knjige, Nikola Petković je u Gradskoj knjižnici Rijeka – ogranak Trsat predstavio svoj povijesni roman “Put u Gonars”, u izdanju Profila. Petković je zadnji u nizu hrvatskih autora koji su čitav mjesec predstavljali svoje radove u knjižnici s ciljem popularizacije čitanja hrvatskih autora i njihovih djela.

Roman „Put u Gonars” objavljen je 2018. godine, a do sad je nagrađen s nekoliko nagrada, od kojih je najznačajnija nagrada T-portala. Od prošlog tjedna u finalu je i za nagradu Janka Polića Kamova koja nagrađuje nove i neobične pristupe u književnosti. „Put u Gonars” je povijesni roman koji miješa fikciju i fakciju, zastupa razne jezike i priča priču i o gradu Bakru i sudbinama ljudi u njemu tijekom Drugog svjetskog rata.

Nikola Petković (1962.) je književnik, književni kritičar, sveučilišni profesor, esejist, publicist, urednik, prevoditelj i scenarist. Redoviti je profesor u trajnom zvanju na Odsjeku za kulturalne studije i Odsjeku za filozofiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci. Predstojnik je katedre za Europske studije. Znanstvene i stručne radove, poeziju, prozu i književnu kritiku objavljivao i objavljuje u mnogim domaćim i inozemnim zbornicima, listovima, časopisima. Bio je predsjednik Hrvatskog društva pisaca od 2011. do 2018. godine.

Kalendar događanja