U Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka Vedrana Rudan predstavila je svoju autobiografiju „Ples oko Sunca“, u sklopu programa Mjesec hrvatske knjige. U prepunoj knjižnici posjetitelji i posjetiteljice su imali priliku poslušati Rudanine motivacije za pisanje autobiografije, kao i detalje o njezinom životu koji nisu u knjizi.

U autobiografiji “Ples oko Sunca” Vedrana Rudan piše o svom životu, od nimalo lakog djetinjstva pa sve do danas – kada u svojoj sedamdesetoj propituje strah od smrti. Knjigu je posvetila svojoj djeci, a na samo pisanje su je natjerale okolnosti i sin. Na događanju je komentirala kako svatko tko živi od pisanja u Hrvatskoj mora godišnje izdati barem jednu knjigu, jer nakon godine dana kao da se ništa nije dogodilo. Nakon što se borila s nedostatkom inspiracije, rješenje je ponudio njen sin koji joj je preporučio da napiše autobiografiju.

Vedrana Rudan popularna je hrvatska književnica koja je kroz svoju karijeru radila kao novinarka, voditeljica i kolumnistica. U svim svojim redakcijama dobila otkaz zbog radikalnih i nekonvencionalnih stavova. Dugi niz godina slovi za jednu od najkontroverznijih ličnosti medijskog prostora. U svojim tekstovima je neizmjerno duhovita, potpuno iskrena i otvorena bez zadrške pri tom ne štedeći nikoga pa je upravo zahvaljujući svom britkom pisanju stekla veliki broj obožavatelja, ali i protivnika. Spisateljica je žestoka aktivistica za ljudska prava i beskompromisna u borbi za ženska prava. Rođena je 29.10.1949. godine u Opatiji.

Program se odvija kao dio Mjeseca hrvatske knjige, a u uz sponzorsku podršku Ine. Sljedećeg petka program završava, a autor u gostima je Nikola Petković.