Gordan Maras

Ministar Maras rekao je da se Rijeka i županija mogu svrstati među uspješne jedinice koje mogu biti primjer drugima te da će ulaganjem u infrastrukturu sigurno biti važan čimbenik u gospodarskom oporavku Hrvatske. Istaknuo je da je ove godine planiran gospodarski rast od 0,8 posto te da se ove godine, nakon tri godine gospodarskog pada, ipak očekuje rast.

Podsjetio je da je ministarstvo izradilo i predstavilo projekt i plan poticanja maloga i srednjeg poduzetništva “Poduzetnički impuls” te je pozvao sve da se uključe. “Projekt će početi za dva tjedna, važno je da se sredstva što prije stave na raspolaganje i pokrene poduzetništvo”, rekao je ministar te istaknuo da se novcem iz tog projekta mogu koristiti poduzetnici, ali i lokalne jedinice.

Podupro je nastojanja lokalnih vlasti da se što prije omogući rad poduzetničkih zona Bodulova u riječkoj četvrti Škurinju te u općini Matuljima.

Također je rekao da će se pojačati suradnja s lokalnim jedinicama i da će se raditi na konkurentnosti poduzetnika kojima bi krediti i novac za razvijanje poslovanja trebali biti dostupniji.

Ministar Maras također je rekao da je kreditni potencijal HBOR-a sedam milijarda kuna na godinu, a najviše će se ulagati u srednje i malo poduzetništvo, proizvodnju i turizam.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je da će Gradska uprava i dalje provoditi poticajne programe za poduzetnike i subvencionirati kamate na kredite. Dodao je kako očekuje intenzivniju suradnju u vezi s jamstvenim fondovima za poduzetništvo koji, kako je rekao, dosad “nisu baš funkcionirali”.

Obnašatelj dužnosti župana Vidoje Vujić rekao je kako i županija provodi programe poticanja poduzetništva te da sada u županiji ima 25 malih poslovnih zona i dvije industrijske zone. Predložio je da se neke državne agencije “regionalno razmjeste”, među ostalim gradovima i u Rijeku.

Nakon sastanka s lokalnim čelnicima, ministar Maras sudjelovat će na javnoj tribini SDP-a “Poticaji za malo i srednje poduzetništvo u 2012.” na kojoj će predstaviti program “Poduzetnički impuls” te sve ono što je vlada poduzela za olakšavanje poslovanja i rasterećenje poduzetnika.

Kalendar događanja

Izložba
 • 27.06. – 09.07.
 • (19:00)

Putujuća izložba fotografija “Tokyo Before / After” u Kortilu

Izložba predstavlja profil Tokija kroz umjetnost fotografije, pri čemu se prizori iz 1930/1940-ih izlažu kao suprotnost onima nastalima nakon 2010. godine...

Detaljnije

Film
 • 06.07.
 • (21:00)

Dokumentarni filmovi u Društvenom centru Drenova

U sklopu manifestacije Ljeto na Drenovi u srijedu 6. srpnja u 21 sat u dvorištu Društvenog centra Drenova na adresi Drenovski put 138a, u suradnji s LFF-om možete pogledati dva kratkometražna dokumentarna filma....

Detaljnije

Književni susret
 • 07.07.
 • (20:00)

Knjiga na nezgodnim mjestima: Dino Pešut u pothodniku ispod autoceste na Krnjevu

U četvrtak 7. srpnja u 20 sati u pothodniku na Krnjevu koji prolazi ispred autoceste, a u kojeg se ulazi iz Medovićeve ulice održat se novi susret iz ciklusa Knjiga na nezgodnim mjestima Gradske knjižnice Rijeka....

Detaljnije

Festival
 • 07.07.
 • (21:00)

Lela Kaplowitz Trio stiže na Festival Štikla

Cijenjena hrvatska jazz vokalistica sa svjetskim glazbenim iskustvom Lela Kaplowitz je nastupala u Madison Square Gardenu, Birdlandu i Blue Noteu u New Yorku, na mnogim prestižnim jazz festivalima te s vrhunskim jazz glazbenicima diljem sv...

Detaljnije

Koncert
 • 07.07. – 08.07.
 • (20:00)

LET 3 otvara Riječku zvečku

Veliko otvaranje festivala Riječka zvečka uz neprikosnovene vladare koncertnih pozornica - riječki Let 3...

Detaljnije

Koncert
 • 12.07.
 • (20:00)

Kultur Shock u Rijeci!

Atipični i politički bezobrazni sa sevdahom, punkom i rockom u savršenoj kombinaciji, u Rijeku dolaze nabrijani da bi vas ”kulturno šokirali”!...

Detaljnije