Jožica Mikičić, članica Matice umirovljenika Rijek u Gradskoj vijećnici predstavila je svoju novu, drugu zbirku poezije naziva „Neki drugi svemir”. Mikičić se u 2018. godini prvi put javnosti predstavila kao pjesnikinja i to zbirkom poezije „Pjesnički krik” koja je većinski nastala nakon smrti njenog muža.

Mikčić je cijelog života pisala pjesme, ali kako sama kaže one su većinom završavale u smeću. Osim pisanja pjesama, aktivno se bavi i slikarstvom u kojem prevladavaju slični motivi kao i u pjesmama – more, vjetar, njen rodni grad i njegovi građani. Poezija koju piše može se podijeliti na pejzažnu, ljubavnu i refleksivnu, a iako je većina pjesama napisana na standardnom hrvatskom jeziku, ne zaboravlja niti svoj rodni čakavski dijalekt.

Zbirku pjesama “Neki drugi svemir” predstavila je u Gradskoj vijećnici urednica zbirke prof. emeritus dr. sc. Katica Ivanišević te recenzentica izv. prof. dr. sc. Vjekoslava Jurdana. Moderatorica programa je bila prof. dr. sc. Rajka Jurdana Šepić, koja je i pročitala nekoliko
autoričinih pjesama iz nove zbirke. U glazbenom dijelu programa na violini je nastupila Nikolina Tuhtan, učenica Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova.