Udruga Ri Rock poziva riječke umirovljenike da se do 4. lipnja prijave na besplatne kreativne radionice što će se tijekom svibnja i lipnja, u partnerstvu s Maticom umirovljenika grada Rijeke, održavati u sklopu europskog projekta ‘RiGenerAkcija! – Aktivni u mirovini’.

Umirovljenici se tako do kraja svibnja utorkom, srijedom i petkom, s početkom u 8 sati, mogu uključiti u grupnu rekreaciju na otvorenom, i to na Turniću (kod Ininog igrališta), na Molo longu (kod Terminala) te na Vojnom igralištu na Trsatu.

RiGenerAkcija letak

Također mogu sudjelovati i kreativnim radionicama fotografije, slikarstva te osnovnog i naprednog šivanja. Radionice keramike su već u provedbi, a preostala su još dva slobodna mjesta.

„Nadamo se povoljnim uvjetima i situaciji s pandemijom virusa COVID-19 kako bismo mogli pokrenuti i radionice električne i bas gitare te radionice bubnjeva. U suprotnom, radionice ćemo prilagoditi online izvedbi“, navode iz Udruge Ri Rock.

Umirovljenici se pozivaju na sljedeće besplatne radionice:

  • Radionice keramike – SKC galerija, Kružna ulica 8
  • Radionice fotografije – Omladinski kulturni centar Palach, Kružna ulica 8
  • Radionice slikarstva – Krešimirova ulica 60G
  • Rekreacija na otvorenom – Turnić (igralište INA), Molo longo – Terminal, Vojno igralište – Trsat
  • Radionice osnovnog šivanja – Verdijeva ulica 11/I
  • Radionice naprednog šivanja – Verdijeva ulica 11/I
  • Radionice električne i bas gitare – Omladinski kulturni centar Palach, Kružna ulica 8
  • Radionice sviranja bubnjeva – Music Box, Delta 5

Zainteresirani se mogu prijaviti i rezervirati svoje mjesto na radionici pozivom na broj 051 212 109. O točnim terminima pojedinačnih grupa te o eventualnim promjenama lokacija održavanja radionica, polaznike će se obavijestiti nakon prijave na željenu aktivnost.

Projekt ‘RiGenerAkcija! – Aktivni u mirovini’ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.690.146,54 kuna, od čega je 85% osigurano iz Europskog socijalnog fonda, dok je preostalih 15% osigurano iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Projekt se provoditi od 26. listopada 2020. do 26. listopada 2023. godine.

Svrha projekta su razvoj i njegovanje umjetničkih, kreativnih, socijalnih, kognitivnih vještina kroz neformalne radionice keramike, slikarstva, fotografije, gitare, bubnjeva, zbornog pjevanja te šivanja; unapređenje fizičkog i psihičkog zdravlja umirovljenika kroz rekreaciju na otvorenom; dostupnost pravne pomoći umirovljenicima.