U Samovar baru, u sklopu njihovog Samovar Art Walla, u petak, 10. srpnja, otvorena je izložba fotografija Helene Oštrić.

Posebnost ove izložbe je u tome što je autorica hrvatska hvatačica munja, a na izložbi je izloženo njenih 12 radova koji tematiziraju naše svakodnevno riječko područje, u vremenu nevremena i munji.

Helena Oštrić, riječka je amaterska fotografkinja sa 20ak sudjelovanja na grupnim izložbama. Fotografija Korza donijela joj je pobjedu na natjecanju Turističke zajednice u sklopu prošlogodišnjeg Adventa, dok su fotografije riječkih dizalica okruženih munjama dospjele u dva kalendara. Munje su njezina najveća strast – hvata ih kad god se pojave i gdje god se pojave, te je u tom fotografskom usmjerenju jedna od malobrojnih žena na našim prostorima.

Samovar bar pokrenuo je projekt „Samovar Art Wall“ koji za cilj ima okupiti umjetnike i kreativce, prvenstveno na lokalnoj razini. Jedan zid sa 12 okvira – to je „platno“ na kojem će se svaki mjesec organizirati izložba, te na taj način potaknuti kreativno izražavanje i interakciju građana. Svi zainteresirani mogu se javiti na info.samovarbar@gmail.com.

Izložba ostaje otvorena mjesec dana.

Kalendar događanja