Fokus izložbe je na mađarskim gastronomskim vrijednostima, no dolaze do izražaja i one druge, možda manje poznate, vrijednosti poput kvalitetne zabave i istaknutih znanstvenih dostignuća. Tako se na plakatima mogu saznati informacije poput koja je paprika najljuća, što se dobije u Mađarskoj kad se naruči gulaš koji se razlikuje od poimanja gulaša u Hrvatskoj, u kojem jezeru se može kupati čak i preko zime, kako su Mađari pomogli spasiti podatke s računala nakon napada na World Trade Center 2001., zašto Mađari nikad ne nazdravljaju s pivom, kakve veze ima Rijeka s Lančanim mostom – jednim od najljepših mostova u Budimpešti, i razumiju li Mađari finski jezik. Kako bi se ovaj „tajanstveni“ jezik približio lokalnom stanovništvu, na svakom plakatu nalazi se nekoliko osnovnih izraza na mađarskom jeziku.

Autorica izložbe je lektorica za mađarski jezik na Filozofskom fakultetu u Rijeci, Eszter Baričević-Tamaskó kod koje svi studenti Sveučilišta u Rijeci od akademske godine 2020./2021. mogu odabrati mađarski jezik kao izborni predmet. Cilj Lektorata, osim podučavanja jezika, je i približavanje mađarske kulture mještanima. Sredinom srpnja u Muzeju grada Rijeke otvorit će se velika zajednička izložba Mađarskog državnog muzeja za trgovinu i ugostiteljstvo te Tehničkog i prometnog muzeja pod naslovom „Rođenje moderne Rijeke“. Otvorenje izložbe bit će organizirano u suradnji s Veleposlanstvom Mađarske te s Institutom Liszt – Mađarskim kulturnim centrom u Zagrebu. U sklopu tog programa Riječani će ovo ljeto, u Hotelu Continental te u drugim restoranima u grada, imati mogućnost kušati specijalitete prikazane na ovim plakatima te uživati u izvedbi mađarskih jazz bendova.

Izložba „Nije samo rigojanči – Istaknute vrijednosti Mađarske“ je realizirana uz pomoć Grada Rijeke, Sveučilišta u Rijeci te mađarskog Ministarstva vanjske politike i vanjske trgovine u sklopu projekta „Gostujući profesori za mađarsku kulturu“.