Vi se nalazite: Moja Rijeka Y

Y

Izdvojeno

 • Psiholog Nikolić: Mentalni trening neizostavni je dio uspjeha vrhunskog sportaša

  U sklopu programa Rijeka psihologije, u utorak 20. veljače, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, psiholog Petar Nikolić održao je predavanje pod nazivom ”Mentalni trening vrhunskog sportaša”, kojim je prikazao svoj rad s jedinim profesionalnim windsurferom u Hrvatskoj, Riječaninom Enricom Marottijem. Marotti je viceprvak svijeta u jedrenju na dasci u atraktivnoj i najzahtjevnijoj disciplini slalom, a također je i prvak Euro Grand Prixa.

  21.02.2018.
 • Prikriveno kockanje u videograma zamka je za djecu

  U sklopu programa Rijeka psihologije u ogranku Gradske knjižnice Rijeka na Trsatu održalo se predavanje pod nazivom „Prikriveno kockanje u videoigrama - zamka za djecu“. Predavanje su održali psiholog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a i autor knjige „Igre na NEsreću“ Pino Tuftan te nastavnicu u Prirodoslovnoj i grafičkoj školi u Rijeci, profesor kemije Jasmin Poljak i profesor povijesti i filozofije Josip Naglić.

  21.02.2018.

Ostalo

 • VIDEO

  Predavanjem o pogrešnim vjerovanjima o ljudskom ponašanju otvorena Rijeka psihologije

  pročitaj višeU Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u ponedjeljak, 19. veljače 2018., svečano je otvorena još jedna Rijeka psihologije, a potom je dr. sc. Igor Bajšanski s Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci održao predavanje o „Miskoncepcijama u psihologiji“, odnosno o pogrešnim a popularnim vjerovanjima o ljudskom ponašanju koja prihvaćamo unatoč objektivnim dokazima.

  20.02.2018.

  Tagovi:
 • Vidjeti svijet u zrnu pijeska…

  "Poetika i poetičnost fizike" novo predavanje Sveučilišta za 3. dob

  pročitaj više„Vidjeti svijet u zrnu pijeska – poetika i poetičnost fizike“ novo je predavanje Sveučilišta za 3. dob koje će ove srijede, 21. veljače, s početkom u 17 sati, na Filozofskom fakultetu (2. kat, prostorija 2017) održati izv. prof. dr. sc. Rajka Jurdana Šepić.

  19.02.2018.

  Tagovi:
 • Poticanje poduzetništva

  Sveučilište u Rijeci financira dvije tvrtke beskamatnim kreditima

  pročitaj višeUgovori o financiranju djelovanja dviju tvrtki putem beskamatnih kredita iz Fonda za poticanje poduzetništva i partnersko povezivanje s gospodarstvom Sveučilišta u Rijeci potpisani su u četvrtak u Rektoratu tog sveučilišta, a to je, kako je rečeno prvi primjer ovakvog oblika poticanja poduzetništva u Hrvatskoj i širem okruženju.

  16.02.2018.

  Tagovi:
 • Edukativna radionica Dječjeg doma "Tić"

  Dan sigurnijeg Interneta: Ambasadori "Tića" učili o zamkama virtualnog svijeta

  pročitaj višeU Dječjem domu Tić danas je za uzrast šestih razreda riječkih osnovnih škola organizirana radionica pod nazivom „Mreža znanja za sigurno korištenje Interneta“, s ciljem međuvršnjačkog poticanja sigurnih načina korištenja Interneta, temeljenim na kritičkom promišljanju i nenasilju. Tako se četrdesetak učenica i učenika, koji su krajem prošle godine postali ambasadori „Tića“, pobliže upoznalo s virtualnim svijetom Interneta kroz konkretne situacije u kojima se mogu naći.

  13.02.2018.

  Tagovi:
 • Sveučilište za 3. dob

  Predavanje "Društveni i ekonomski učinci mjera socijalne države" na Filozofskom fakultetu

  pročitaj višePredavanjem „Društveni i ekonomski učinci mjera socijalne države“, što će se održati 14. veljače, u 17 sati na Filozofskom fakultetu, nastavlja se ciklus kratkih besplatnih predavanja srijedom koje Sveučilište u Rijeci, u suradnji s Gradom Rijekom i Gradom Opatijom, provodi u sklopu projekta Sveučilište za 3. dob. Gostujući predavač je doc. dr. sc. Neven Petrović.

  12.02.2018.

  Tagovi:
 • Stvaralaštvo mladih

  Županijski susreti Lidrana okupit će učenike čak 59 škola

  pročitaj višeSljedeći tjedan održat će i županijski susreti natjecanja LiDraNo 2018. Na susretima iz novinarskog, literarnog i dramskog stvaralaštva sudjelovat će ukupno 266 učenika i 108 mentora iz 45 osnovnih i 14 srednjih škola s područja Primorsko- goranske županije.

  09.02.2018.

  Tagovi:
 • NEUROLINGVISTIČKO PROGRAMIRANJE

  Mala škola NLP-a za tinejdžere u udruzi eMOTIVA

  pročitaj višeTinejdžersko doba je puno izazova, a kako ga lakše prebroditi znaju u udruzi eMOTIVA u Rijeci, gdje su za učenike u dobi od 13 do 18 godina osmislili jedinstveni program Male škole NLP-a (neurolingvističkog programiranja) za tinejdžere.

  09.02.2018.

  Tagovi:
 • Centar tehničke kulture Rijeka

  Globalni građani: Kako pripremamo mlade za 21. stoljeće?

  pročitaj višeNa događanju „Globalni građani za 21. stoljeće“ održanom jučer u Centru tehničke kulture Rijeka govorilo se o tome tko su to globalni građani, kako ih obrazovati i odgojiti, zašto su oni važni, što se već radi po tom pitanju te su predstavljeni primjeri dobre prakse iz Hrvatske.

  08.02.2018.

  Tagovi:
 • ALgebra

  Otvorene prijave za ovogodišnje besplatne probne ispite mature

  pročitaj višeAlgebra, kao organizator najvećeg probnog testiranja za maturante u Hrvatskoj, poziva učenike da se prijave za potpuno besplatne probne ispite mature, koji će se u Rijeci održati 10. ožujka.

  01.02.2018.

  Tagovi:
 • Učenička kreativnost

  U Filodrammatici održana gradska razina ovogodišnjeg Lidrana

  pročitaj višeOdržan je ovogodišnji susret LiDraNo u kategorijama literarnog, novinarskog i dramsko-scenskog stvaralaštva za učenike osnovnih i srednjih škola grada Rijeke i riječkog prstena. Dvorana Filodrammatice poslužila je za scenski dio dvodnevnog programa, a na njezinim daskama 208 učenika izvelo je ukupno 92 rada.

  31.01.2018.

 • Cjeloživotno obrazovanje

  Započeo novi ciklus besplatnih predavanja Sveučilišta za 3. dob

  pročitaj višeUspješno je započeo ciklus kratkih besplatnih predavanja srijedom, koji Sveučilište u Rijeci, u suradnji s Gradom Rijekom i Gradom Opatijom, provodi u sklopu projekta Sveučilište za 3. dob. Sljedeće besplatno predavanje Uljudnost i jezik: novi izazovi javne komunikacije, na rasporedu je u srijedu, 31. siječnja, u 17 sati na Filozofskom fakultetu (2. kat, prostorija 207), a gostujuća predavačica je doc. dr. sc. Mihaela Matešić.

  29.01.2018.

  Tagovi:
 • VIDEO

  Uz dodjelu nagrada Zajednice tehničke kulture otvorena izložba "Super svjetlost"

  pročitaj višeUz otvorenje gostujuća izložba "Super svjetlost" Tehničkog muzeja Slovenije, u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u četvrtak, 25. siječnja 2018., dodijeljene su nagrade i priznanja Zajednice tehničke kulture Rijeka za 2017. godinu. Posebno priznanje, skulptura „Spasilac obale“, dodijeljena je profesoru Darku Bašiću, ravnatelju Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka.

  26.01.2018.

 • Školsko stvaralaštvo

  Uskoro počinju školski susreti Lidrano 2018.

  pročitaj višeUkupno 329 učenika i 85 mentora iz 31 osnovne i 9 srednjih škola s područja Rijeke i Opatije okupit će se krajem mjeseca na još jednim Hrvatskim školskim susretima - LiDraNo 2018. Natjecanje na gradskoj razini u recitatorskom i scenskom stvaralaštvu održat će se 30. i 31. siječnja u Filodrammatici, a okrugli stolovi za literarni i novinarski izraz 1. veljače u Domu mladih.

  25.01.2018.

  Tagovi:
 • S gradonačelnikovog kolegija

  Građanski odgoj jedini predmet za koji djeca žele deblju knjigu

  pročitaj više„Mijenjao bih debljinu knjige. Mislim da bi trebalo biti puno više lekcija da bi mogli puno više toga naučiti jer mislim da je ovaj predmet koristan za naš život jer učimo se kako biti odgovoran građanin!“. Jedan je to od odgovora učenika iz istraživanja o rezultatima eksperimentalnog uvođenja Građanskog odgoja i obrazovanja, izvannastavne aktivnosti koja je u riječke osnovne škole uvedena na inicijativu i uz financijsku podršku Grada Rijeke.

  23.01.2018.

  Tagovi:
 • Trodnevno okupljanje studenata

  AIESEC Rijeka domaćin nacionalne konferencije "Leaders of tomorrow"

  pročitaj višeOd 19. do 21. siječnja 2018., u osnovnoj školi Kozala održava se nacionalna konferencija pod nazivom "Leaders od tomorrow" u organizaciji najveće svjetske studentske organizacije AIESEC. Na konferenciji će prisustvovati članovi organizacije iz 5 gradova Hrvatske (Zagreb, Rijeka, Osijek, Varaždin, Split). Cilj konferencije je razmjena znanja, iskustava i liderskih sposobnosti sa starijih članova na nove, ali i izrada poslovnih planova za iduću godinu. Kroz tri dana konferencija će se sastojati od niza radionica, predavanja i širokog spektra aktivnosti za članove na liderskim pozicijama i projektne menadžere.

  12.01.2018.

  Tagovi: