Drveni paviljoni koji su izgrađeni 2018. godine u Rijeci tijekom europskog skupa studenata arhitekture EASA,  od petka će, postavljanjem na prvoj od predviđene tri lokacije, započeti svoju priču u kojoj postaju nova mjesta za odmor i druženje.

U Ulici Erazma Barčića, kao prvoj lokaciji koja se uređuje, osim postavljanja drvenih paviljona KD Čistoća će u postaviti vaze, tegle, stolice, klupice i različitu vegetaciju, dok će u narednim tjednima paviljoni biti postavljeni i na Klobučarićevom trgu gdje će udruga Urbani separe postavljati vaze, tegle, klupice i vegetaciju, a u procesu će sudjelovati i Mjesni odbor Školjić-Stari grad. Na Delti će pak, u nadolazećim tjednima, nakon postavljanja paviljona, inicijativa građanki također postavljati ostatak elemenata: prečke, klupice, mreže i vegetaciju.

Zeleni paviljoni na ovaj će način postati zelene oaze na javnim površinama, centralne točke inovativnih uređenja ovih lokacija, odnosno nova mjesta za odmor i druženje za sve generacije.

Inače, ”Zeleni paviljoni” su program koji je osmišljen unutar EPK cjelina Slatko i slano te Zeleni val, u produkciji Rijeke 2020 i Sveučilišta u Rijeci, Centra za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam – DeltaLab, te u partnerstvu s KD Čistoćom, RiUse centrom, Sekcijom mladih DAR te lokalnim partnerima: Mjesnim odborom Brajda-Dolac, Urbanim separeom, Mjesnim odborom Školjić-Stari grad i inicijativom građanki pod vodstvom Sare Stojaković, Tene Vičević Dunaj i Darije Vozila.