European Architecture Students’ Assembly (EASA), najveći skup europskih studenata arhitekture, svake se godine održava u drugoj državi te predstavlja jedinstvenu priliku za međunarodnu suradnju i kulturalnu razmjenu. Ove godine, studenti i studentice pronalaze svoj privremeni dom u riječkom Exportdrvu.

Sudionici skupa, kao i svake godine, žive zajedno u jednom prostoru te surađuju svakodnevno na radionicama koje su glavna okosnica EASA. Tijekom 15 dana održat će se 40 radionica, uz popratni program namijenjen šrioj publici. Prefiks RE: aluzija je na obnovljivost i ponovno korištenje gradskih prostora te se nazivom ističe nada da će skup rezultirati trajnim, pozitivnim promjenama za Rijeku i zajednicu grada. Skup je dio programskog pravca Slatko i slano projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, s ciljem obnove urbanih prostora u srcu grada.

RE:EASA i rezultati radionica dostupni su javnosti u tri navrata: 27. srpnja kada je predviđen Dan otvorenih vrata, 1. kolovoza kada organiziraju Noć karnevala te 4. kolovoza na završnoj izložbi.