VIDEO

18.02.2019.

Žestoka metal večer uz Cold Snap i MBurns u Palachu

Autor: Damir Jevtić

Svoju šesnaestu godinu postojanja i novi album "All Our Sins" u Palachu je uz riječku publiku u petak, 15. veljače, proslavio varaždinski bend Cold Snap, a posebni gosti večeri bili su crikvenički metalci MBurns.

Svoju šesnaestu godinu postojanja i novi album

Priča o bendu Cold Snap započela je u proljeće 2003., a od tada su prošli su uzduž i poprijeko ne samo regiju nego i dobar dio Europe svirajući s relevantim imenima žanra poput Pro-Pain, Dead By April, Limp Bizkit, Soulfly, Disturbed, Blind Guardian, Darkest Hour, Suicide Silence, Hypocrisy, Iced Earth. Nikad žešći, „All Our Sins“ koji je izašao ove godine za najveću europsku metal izdavačku kuću, Arising Empire/Nuclear Blast još je jedna stepenica više za Cold Snap.

Svoju šesnaestu godinu postojanja i novi album Mladi i perspektivni MBurns dolaze iz Crikvenice a žanrovski se mogu svrstati u metal core. Diskografski put započinju 2011. kada i nastaje prvi istoimeni album. Ubrzo slijedi i EP "From Cover To Cover” da bi početkom prošle godine svoju kreativnu pauzu zaokružili novim albumom "More To Life Than This". Album sniman je u periodu od 4 godine u studiju Igora Rogovića u Crikvenici, produkcijsku palicu preuzeo je bubnjar benda Igor Klanfar, dok je za mix i master bio zadužen Andreas Šala (The Ralph) iz Zagreba. Omot albuma izradila je mlada riječka ilustratorica Korina Hunjak. Album je izdala izdavačka kuća NOTA BENE Records & Publishing Croatia.