Promocija je dio novog edukativnog projekta “Back to the Roots” koji obuhvaća područja ekologije, zdrave hrane i vraćanja prirodi, a provodit će se kroz niz predavanja, radionica, organizaciju sajmova prirodne, domaće i autohtone hrane, gastro evenata, promocija knjiga i dobrih praksi.

Gost prvog izdanja bio je Nikola Borić, a povod izlazak njegove prve knjige “Šuma je moj dom”. Njegovo je gostovanje izazvalo veliki interes Riječana pa se za promociju u Kružnoj tražilo mjesto više.

Nikola Borić

Nikola Borić

Povratak prirodi na Šumskoj farmi

Nikola je prije nekoliko godina napustio izrazito uspješnu karijeru kondicijskog trenera koji je još ne tako davno pripremao vrhunske sportaše za Olimpijske igre i svjetska prvenstva. Kupio je zemljište na Papuku gdje je podigao imanje te uz partnericu i mnogobrojne domaće životinje, ondje obitava bez struje i vode. U Orahovici je osnovao plivački, triatlonski i biciklistički klub te preuzeo treniranje atletske ekipe. Otkako im prenosi svoje znanje i iskustvo, Orahovičani se diče s čak 217 naslova državnih prvaka u različitim uzrastima. Osnovao je klaster „Made in Papuk” okupivši proizvođače ekološki uzgojene hrane, čime je pokrenuo pravu lavinu potražnje za domaćim proizvodima.

O njegovu je životu avanturist britanskog Channela 5 Ben Fogle napravio TV reportažu u svojoj seriji “New Lives in a Wild” što ga je približilo široj javnosti i ohrabrilo mnoge druge da krenu njegovim stopama.

Eko sajam u centru grada

U sklopu novog projekta „Back to the roots“, u suradnji sa udrugom Zeleni Kastav, promociju je pratio i sajam autohtonih, organskih i eko proizvoda. Sudjelovali su OPG Kukurin Josip,, Socijalna zadruga “Put”, OPG Marinko Petrović, OPG Mićić Radomir, Braniteljska zadruga Arka naša – Poljoprivredno dobro “Arkine delicije”, OPG Marot Zdenko, OPG Klaudia Dokozić i OPG Hero Vedran.

Kalendar događanja