U Ulici Moše Albaharija ispred kućnog broja 17 postavljen je “Kamen spoticanja”, odnosno šest-spomen obilježja na članove židovske obitelji koji su na današnji dan tijekom Drugog svjetskog rata s te adrese odvedeni u nacističke logore.

Postavljanju kamena spoticanja prisustvovale sestre Andra i Tatiana Bucci koje su kao djevojčice sa svojim obiteljima prije točno 75 godina s te adrese odvedene u logore. Događaju su nazočili i članovi njihovih obitelji, predsjednik Židovske općine Rijeka Ranko Špigl, zagrebački rabin Luciano Prelević te gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Projekt Kamen spoticanja, ili izvorno na njemačkom jeziku Stolpersteine, pokrenuli su 1996. godine njemački umjetnik Günter Demnig i berlinsko Novo udruženje za slikarsku umjetnost pokrenuli. Projekt se provodi diljem Europe i predstavlja postavljanje spomen-obilježja Židovima stradalim u holokaustu. Spomen na stradale Židove postavlja se na pločnik ispred vrata kuće u kojoj su živjeli.

Sestre Bucci postavljaju Kamen spoticanja članovima njihove obitelji koji su umrli u nacističkim logorima. Iz svojih su domova 28. ožujka 1944. godine nasilno odvedeni i deportirani u logore Auschwitz, Ravensbruck i Sachsenhausen.

Obilježja Kamen spoticanja tijekom dana su postavljena i u Ulici Blaža Polića 6, gdje su postavljena tri, te u Ulici Slaviše Vajnera Čiče 7 gdje je postavljeno jedno obilježje.

Spomen-obilježja postavljena su u spomen na Rosu Farberow, Soniju Perlow, Jossija Perlowa, Marija Perlowa, Paolu Perlow, Sergija De Simonea, Aarona Perlowa, Carolu Braun Perlow, Silvija Perlowa i Roberta Brauna koji su 28. ožujka 1944. godine odvedeni iz svojih kuća u Auschwitz i nikad se nisu vratili.

Inače, Kamen spoticanja u Rijeci je 2013. godine postavljen u Starčevićevoj ulici u spomen na Riječane Eugenija Lipschitza i Gianettu Lipschitz.