Uz prisustvo premijera Andreja Plenkovića, sinoć je u Rijeci svečano otvoren novi resort Hilton Costabella Beach Resort and Spa.

Češki investitor JTH Holding u ovaj je projekt uložio više od 105 milijuna eura, a glavni direktor gospodin Jaroslav Třešňák istaknuo je:

„Velika mi je čast pozdraviti vas na ovom mjestu, na mom najvećem životnom projektu i dosadašnjem ulaganju. Otvaranje Hilton Costabella Beach Resort and Spa moj je ispunjeni san, mjesto koje će ne samo obradovati tisuće turista već i dati posao stotinama hrvatskih građana“, kazao je Třešňák, zahvalivši Vladi RH, Gradu i PGŽ te svojoj obitelji i zaposlenicima na kontinuiranoj podršci ovom projektu.

Premijer Andrej Plenković podsjetio je kako izgradnja ovog resorta predstavlja jedno od najvrjednijih ulaganja u hrvatski turizam, ali i u cijelosti mijenja turističku ponudi Rijeke i opatijske rivijere.

„Ovo je važan događaj i za zapošljavanje u turističkom sektoru u Hrvatskoj, za razvoj Rijeke, za hrvatski turizam koji se ove godine nalazi u fazi oporavka, kao što se nalazi i cijela hrvatska ekonomija“, kazao je premijer Plenković, naglasivši kako je Vlada učinila maksimalne napore da stvori preduvjete za ovu turističku sezonu, od osiguranja dovoljno cjepiva preko očuvanja radnih mjesta do stvaranja sigurnog i slobodnog kretanja kroz EU COVID potvrde.

Filipović: Dokaz riječkog turističkog potencijala

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović istaknuo je kako je otvaranje resorta dokaz potencijala Rijeke u gospodarskom, a posebice turističkom smislu, koji je prepoznala gradska uprava na čelu s bivšim gradonačelnikom Vojkom Oberselom, kao i Třešňák te Hilton, jedna od najvećih svjetskih hotelskih grupacija.

„Potencijal Rijeke prepoznali su i drugi investitori – ovdje su prisutne i mnoge svjetske kompanije i ulaganja u turizam su sveprisutna, od ulaganja u marinu u Porto Barošu do najavljenih daljnjih investicija JTH Holdinga. Kruna investicija u turizmu je današnje otvaranje Hiltona na Costabelli, a vjerujem da će to prepoznati turisti koji su već danas smješteni u hotelu, kao i građani Rijeke, jer je hotel otvoren i za njih“, kazao je gradonačelnik Filipović, uz koje su na otvaranju bili prisutni zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan, kao i bivši gradonačelnik Obersnel.

Svečano otvoren Hilton na Costabelli

Gradonačelnik Filipović podsjetio je kako je početkom svibnja ispod hotela otvorena novouređena šetnica, kao dio kapitalnog projekta Grada Rijeke Obalna šetnica s plažama – zapad kojim će se obnoviti i izgraditi obalna šetnica na cijelom potezu od Preluka do Brodogradilišta 3. maj, odnosno Lučice Brgudi u dužini od 5,8 kilometara.

Dobrodošlicu u novootvoreni hotel izrazili su generalni direktor hotela Ryan Gauci te potpredsjednik Hiltona Europe Dominique Piquemal. Zahvalivši se JHT Holdingu na investiciji te Vladi, PGŽ-u i Gradu Rijeci na potpori, istaknuli su uspješnu priču otvaranja Hiltona u Rijeci čini vizija Jaroslava Třešňáka, vrijedni zaposlenici te Hrvatska kao jedna od najprivlačnijih turističkih destinacija.

U ponudi 132 sobe te 62 vile i apartmana

U ponudi resorta Hilton Costabella Beach Resort and Spa su ukupno 132 sobe i 62 vile i apartmana, od dvokrevetnih soba do trosobnih dvoetažnih apartmana. Sve sobe i apartmani imaju pogled na more. Nadalje, u resortu je smješten i prvi eforea spa & health club u Hrvatskoj, u kojem gosti na površini od 3700 kvadratnih metara mogu uživati u vrhunskim wellness sadržajima poput finskih sauna, hidrotermalnih bazena i slane sobe s himalajskom soli. Gostima resorta na raspolaganju je i izvrstan fitness centar, otvoren 24 sata dnevno.

Boje hrvatske gastronomije brani šest restorana i barova, uključujući i fine-dining restoran Nebo Restaurant & Lounge na vrhu hotela, s panoramskim pogledom na more. Na čelu restorana najmlađi je hrvatski chef s Michelinovom zvjezdicom Deni Srdoč, koji je svoju prvu zvjezdicu dobio sa samo 27 godina.

Zajedno s Denijem Srdočem, četiri restorana i bara vodit će naš svjetski poznati chef Miljenko Kosanović. U restoranima The Kitchen i Jedro, koji se nalazi na plaži resorta, gosti mogu kušati jela pripremljena od domaćih namirnica, a u sklopu hotela nalazi se i lounge bar Sunce. Hotel ima privatnu plažu u duljini od 200 metara i vlastita sidrišta.