Hilton Costabella Beach Resort & Spa otvara se na proljeće iduće godine, najavljeno je danas prilikom obilaska budućeg luksuznog resorta koji poprima svoj završni izgled.

Riječ je o kompleksu koji će zasigurno podignuti razinu kvalitete turističke infrastrukture u Rijeci, pa i šire. Ovaj impozantni objekt prostire se na šest katova, a osim smještaja u hotelskim sobama, koje usput rečeno sve imaju prekrasan pogled na more, na raspolaganju će biti i smještajni kapaciteti u vilama.

Radovi pred dovršetkom

Obraćajući se predstavnicima medija i Grada Rijeke, član društva JTH Costabella d.o.o. Jaroslav Trešnak kazao je kako i u ovom teškom razdoblju kada smo součeni s izazovima koronavirusa, koji cijelo društvo dovodi u nezavidnu situaciju, radovi na kompleksu idu dalje i gotovo su pred dovršetkom. “Svi jako dobro znamo s kolikom sam ljubavlju i oduševljenjem ušao u ovaj projekt i svaki sam dan bliže ostvarenju svog sna”, kazao je Trešnak.

Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa na korak do otvaranja

Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa na korak do otvaranja

Što se samog kompleksa tiče, hotelske sobe su gotove, a trenutno se oprema 120 metara dugačka kuhinja. Unutarnji i vanjski bazeni su u funkciji, a to isto vrijedi i za wellness i spa centar koji obuhvaća 7 prostorija za masaže, saune, lapidarij i parne saune, na dvije etaže. Uz sve navedeno gostima će dodatno biti na raspolaganju kozmetički i frizerski salon te usluge stomatološke ordinacije.

Na plaži su dovršeni svi podmorski i nadmorski radovi te se trenutno izvode radovi i opremanje plažnog paviljona. Šetnica koju je uredio Grad Rijeka, također je gotova.

Rezervacije već krenule

Jose Luis Ruiz Arroyo, generalni direktor Hilton Costabella resorta, kazao je kako su rezervacije smještaja za termine iza 1. lipnja već krenule. “Nema potrebe žuriti za otvaranjem dokle god hotel ne bude u potpunosti spreman za prijem gostiju. Vjerujemo da će to biti u travnju”, kazao je Arroyo.

Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa imat će 132 sobe, 66 vila, 6 manjih i većih ugostiteljskih objekata. Cijene smještaja će biti kategorizirane, ovisno o kategoriji sobe koja se odabere, a za veće obitelji zanimljive će biti vile koje imaju od 4 do 6 kreveta. Što se spa zone tiče ona se prostire na više od 3.000 m2 i to na dva kata, s različitim tretmanima. Namjera je ponuditi članstvo za građane, pa će oni koji vole uživati u opuštanju moći koristiti usluge ovog modernog wellnesa i spa zone te fitness centra koji će biti jedan od najvećih u regiji.

Za goste će na raspolaganju biti 200 metara privatne plaže, uz manje pristanište za brodove, prostor za sportove na vodi i drugo.

Razvoj Rijeke kao turističke destinacije

Gradonačelnik Obersnel je izjavio kako je ovaj kompleks iznimno važan za daljnji razvoj Rijeke kao turističke destinacije. Na žalost ove nove „nenormalne“ okolnosti u kojima živimo utjecale su na rokove i da nije bilo pandemije korona virusom kompleks bi vjerojatno već gotov. Ova godina je trebala biti godina za pamćenje u mnogim segmentima zato što je Rijeka Europska prijestolnica kulture pa smo očekivali veći broj gostiju nego inače.

Zbog općepoznatih okolnosti to se nažalost nije dogodilo, no ovaj će hotel Rijeku sigurno na ljestvici turističkih destinacija s kvalitetnim smještajem dignuti izuzetno visoko.

Cjelokupna investicija se popela na 80-ak milijuna eura, a developer projekta Costabella je tvrtka JTH Costabella d.o.o. Član društva je češki investitor Jaroslav Trešnak, koji se u sklopu investitorske i developerske grupacije JTH preko dvadeset i sedam godina bavi dugoročnim investicijama u nekretnine i zemljišta.

(Foto: Ivica Nikolac)

Kalendar događanja