Završena je rekonstrukcija dijela Opatijske ulice, koja je od 8. kolovoza ponovno otvorena za promet, a krajem kolovoza trebali bi započeti radovi na uređenju dijela obalne šetnice na Kostabeli.

Tijekom rekonstrukcije dijela Opatijske ulice, a u sklopu rekonstrukcije ulaza u hotelski kompleks i budući kongresni centar, izgrađen je rotor koji olakšava prometovanje i pridonosi sigurnosti prometa na tom dijelu ulice.

U Opatijskoj ulici izgrađen novi riječki rotor

U Opatijskoj ulici izgrađen novi riječki rotor

Također, u trupu ceste izgrađena je infrastrukturna instalacija oborinske odvodnje s pripadajućim upojnim bunarom, instalacija plina, javne rasvjete i DTK te priključci voodoopskrbe. Osim proširenja ceste, napravljena su i dva autobusna ugibališta s nadstrešnicom.

U isto vrijeme, radi polaganja u trup ceste, izvršeno je i preslagivanje magistralnog vodovoda koje je financirao strani investitor hotelskog kompleksa. Vrijednost radova je 5.578.994,00 kn s PDV-om.

Gradilište hotela Hilton

Gradilište hotela Hilton

Krajem kolovoza ove godine trebali bi započeti radovi na uređenju dijela obalne šetnice na Kostabeli, na dijelu gdje se gradi novi Hiltonov hotelski kompleks. Rekonstrukcijom će biti obuhvaćena površina od oko 1.420 m2.

Ovim projektom planirano je niveliranje hodne plohe šetnice ugradnjom slojeva za stabilizaciju podloge te završna obrada dobro utisnutim kamenim drobljencem. Također će biti postavljena nova ograda, rasvjetni stupovi, sjedeća garnitura na vidikovcu te će se sadnjom stabala urediti rubne zelene površine. Predviđeno trajanje radova na uređenju šetnice je 60 dana.