U Molekuli održan razgovor na temu umrežavanja umjetnika

Stvaranje umjetničkih mreža partnera koje čine organizacije sličnih profila, programa i ciljeva od sredine devedesetih do danas, bilo je jedno od tema razgovora održanog u sklopu programa “Refleks”, a u organizaciji udruge “Drugo more”.

U krajnje neformalnoj atmosferi, govorilo se o prilagođenosti nastalih mreža plesnom/nezavisnom kazalištu u Hrvatskoj i njihovom utjecaju na razvijanje lokalnog umjetničkog diskursa unutar scenskih umjetnosti. Zbog prisustva i sudjelovanja stranih gostiju, razgovor je vođen na engleskom jeziku, a također su pojašnjene neke specifičnosti hrvatskog društva, kao i problematika neusklađenosti institucija i nekih aspekata suvremene umjetnosti – primjerice, po pitanju nemogućnosti upisivanja zanimanja u radnu knjižicu.

Djelić razgovora možete poslušati ovdje:

A kako su u razgovoru sudjelovali Kate Foley i D. Sabela Grimes koji borave u Rijeci u sklopu “Artist In Residence” programa udruge “Prostor plus”, razgovarali smo i s njima, s posebnim osvrtom na niz zbivanja u kojima ovih dana gostuje D. Sabela Grimes.

Njihove izjave, kao i izjavu predstavnice udruge “Prostor plus” možete vidjeti ovdje:

Kalendar događanja