Započelo je četvrto izdanje Festivala inkluzivne scene u organizaciji Plesne grupe Magija čiji su plesači članovi Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka.

Na otvorenju je u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca prvi put predstavljen projekt Peti ansambl kojim Grad Rijeka u partnerstvu s kazalištem i u suradnji s Centrom za odgoj i obrazovanje te Udrugom osoba s Down sindromom Rijeka 21, nastoji mlade, drugačije sposobne osobe uključiti u različite scensko-umjetničke aktivnosti.

Ansambl je izveo svoju debitantsku predstavu Potomci, divovi, bogovi pred entuzijastičnom i srdačnom publikom. Predstava je rezultat dugog kreativnog procesa i niza radionica vođenih od strane brojnih stručnjaka u domeni plesa, dramaturgije i glume. Izvođači i izvođačice su imali priliku pokazati stečene vještine te su ispraćeni uz gromoglasan aplauz.

Festival inkluzivne scene posvećen je fizičkoj raznolikosti u disciplini suvremenog plesa i plesne improvizacije te nastoji osigurati pristup plesu za sve ljude i podržati fizičku raznolikost među plesačima. Traje do petka 14. lipnja, a više informacija o ostatku programa možete pronaći ovdje.