Dan otvorenih vrata Music Boxa i Ri:Use centra okupio je u petak, 23. kolovoza, na Delti 5 riječke bendove, uz čije je javne probe predstavljen i rad novog Ri:Use centra u kojem se od recikliranog otpada poput plastike i drva izrađuju novi proizvodi. Organizatorima, Udruzi Ri Rock i Savezu udruga Molekula, cilj je bio upoznati posjetitelje i širu javnost s onime što je njihova svakodnevna djelatnost i kako izgledaju prostori u kojima je provode.

Posjetitelji su tako imali prilike poslušati probe glazbenika koji koriste prostore Music Boxa, sudjelovati u jam sessionu, poslušati prezentaciju o novom projektu RiUse – centru za ponovno upotrebu proizvoda, koji je dio projekata Forget Heritage i Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, te razgledati prostore radionice u kojima projekt djeluje.

Osim toga, članovi udruga su u recikliranim pećnicama neumorno pekli domaće pizze, a ekipa Radija Rože, prvog riječkog community radija, bila je zadužena za glazbu u pauzama između bendova Nelaay, Fanaa, Zenoth, Uma Thurman, Witchguard i Speedclaw koji su se „probnom” izdanju predstavili publici.

U razgovoru s organizatorima saznali smo kako ovi prostori funkcioniraju, a voditelj RiUse centra Luka Rodela najavio je otvaranje salona Ri:Use centra 5. rujna u prostoru RiHuba gdje će se moći ne samo pogledati proizvodi koje centar izrađuje nego i informirati o samom projektu. Naglasak projekta je na problematici klimatskih promjena i otpada, te održivosti i
odgovornosti, a u skladu s time projekt ima i edukativnu notu.

Dane otvorenih vrata podržali su Grad Rijeka, Lučka uprava Rijeka i Art of Music.