Ovogodišnjom Fiumankom krećemo u izuzetno bogato riječko ljeto događanja. I ove godine brojna su događanja, tradicionalna i nova, koja obogaćuju ljetnu sezonu i turističku ponudu gdje se za svakog ponešto može pronaći. Krenuli smo s Fiumankom koja svoj vrhunac ima u subotu 12.6. održavanjem tradicionalne 22. Fiumanke točno u podne. Ali Fiumanka su i brojna druga popratna događanja koja se odvijaju cijeli tjedan i promoviraju Rijeku kao nautičku destinaciju.

Posjetite Placu pod zvjezdanim riječkim nebom koja i ove godine od 11. do 13. lipnja predstavlja lokalne umjetnike i male proizvođače rukotvorina, suvenira i kozmetike na Trgu 128. brigade HV-a. Uživajte u ovom bogatom lipanjskom vikendu i ribarskim večerima na Gatu Karoline Riječke, koncertima Borisa Štoka i Jonathana, događanjima povodom Dana sv. Vida i Wine EnoGastro Vip Eventu.

Lipanj je i uvod u izuzetno ljeto koje je pred nama, brojna su i raznovrsna događanja koja nam se spremaju i na kojima svi mogu pronaći nešto za sebe. Nova i tradicionalna događanja koja nam slijede kao Ljeto na Gradini, Kvarnerski festival vina WINERI, Food Truck Festival Rijeka, Noći riječkih trgova, LEN Europsko juniorsko prvenstvo u skokovima u vodu, Kvarner pliva, Festival Porto Etno, Ljeto na Kantridi, Povijesni spektakl Povratak Frankopana, Pul Kaštela, glazbene večeri na terasi Hotela Continental, Riječke stepenice, FINA svjetski kup u daljinskom plivanju, Festival melodija Istre i Kvarnera – MIK, Festival mitova i legendi Istre i Kvarnera MALIK FEST, 5. History film festival, Regata 1000 otoka, Kvarnerski festival mora FIUMARE, Međunarodna biciklistička utrka CRO RACE i brojna druga događanja, koncerti i izložbe.

Sve informacije o ovim i brojnim drugim događanjima možete pronaći na mrežnim stranicama Turističke zajednice grada Rijeke www.visitRijeka.hr

Foto: TZ grada Rijeke, press