Nakon što je protekle godine, po prvi put, Food truck festival održan u Zagrebu i pobudio velik interes posjetitelja, javnosti, ali i cjelokupne gastro scene ova atraktivna gastro manifestacija ovog ljeta dolazi i u Rijeku.

U Nugentovom parku festival su predstavili predstavnici organizatora: Vedran Babić, Ivor Brunjak i Matej Raguzin, gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović i direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa.

„Ovaj festival predstavlja specifičan koncept po tome što stavlja fokus na pripremu i degustaciju hrane, što znači da će cijeli Nugentov park biti u funkciji festivala gdje će na devet lokacija renomirani ugostitelji pripremati street gastro delicije. U jednom dijelu parka predviđeno je sunčalište, jedan dio rezerviran je za najmlađe, a kako bi doživljaj bio potpun pripremljena je i zavidna količina infrastrukture kako bi se park uistinu pretvorio u pravu ‘chill zonu’. Zahvaljujem Gradu Rijeci i TZ grada Rijeke na potpori projektu te vjerujem da ćemo zajedno stvoriti novi brend i razlog dolaska posjetitelja na ovu jedinstvenu destinaciju“, poručio je Vedran Babić u ime organizatora.

Najavljen Food Truck Festival / Foto: Ivor Mažar

„Područje Nugentovog parka kroz proteklih nekoliko godina oživjelo je kroz program Adventa na Gradini, a ovdje se održavaju i druge manifestacije pa mi je drago da su organizatori prepoznali lokaciju kao pogodnu za organizaciju ljetnog festivala. Vjerujem da će ovo biti vrlo kvalitetan program, ne samo za lokalno stanovništvo, već i za turiste pa smo sa zadovoljstvom podržali ovaj projekt. Trsatska gradina je najposjećeniji turistički lokalitet u Rijeci, a veseli me da će Gradina ovog ljeta biti mjesto zbivanja i mjesto okupljanja te se nadam dugoj i kvalitetnoj suradnji na početku ove nove priče“, istaknuo je direktor TZ grada Rijeke Petar Škarpa.

Gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović izrazio je zadovoljstvo pokretanjem nove manifestacije, koje će biti svojevrstan nastavak brojnih događanja koja se u Rijeci odvijaju tijekom lipnja i srpnja.

„Kako se polako vraćamo u ‘staro normalno’ veseli me što su organizatori brzo reagirali te da će Riječanke i Riječani te svi posjetitelji našeg grada moći uživati u svemu onome što će biti ponuđeno u sklopu festivala. Ne sumnjam u kvalitetu manifestacije jer se organizacijski tim dokazao cijelim nizom manifestacija koje se na ovom prostoru odvijaju, a Trsatska gradina tijekom prošlih je godine postala ‘hot spot’ u našem gradu“, poručio je gradonačelnik Marko Filipović.

Devet food truckova u Nugentovom parku

U cijelom parku smjestit će se čak devet food truckova koji će svojom ponudom raznovrsnih street food delicija i pića mamiti Riječanke i Riječane.

„Festival je osmišljen u dvije zone – zona s ponudom hrane i s ponudom pića. Iz Novigrada stiže Pelagius sa svojim brendom Manjada, a zatim i Valamar, koji je jedna od vodećih hrvatskih firmi u turizmu. Pod brendom Piknik dolaze gosti iz Zadra sa zanimljivom ribljom ponudim, dok lokalne snage predstavljaju brend Foodie i Nikki’s, koji su se već riječkoj publici predstavili u sklopu Adventa na Gradini pa vjerujemo da će oduševiti i ljetnom ponudom. Izbor će biti raznovrstan – od ribljih jela, wrapova, tacosa, neizostavnih burgera, a izbora će biti za svačije nepce – od obožavatelja mesa pa sve do ljubitelja veganskih specijaliteta. Što se tiče zone s pićem ponuda će biti šarolika – Zagrebačka pivovara dolazi s pivskom zonom, u suradnji s popularnim riječkim barom Three Monkeys nudit će se kokteli, a bit će tu i Rakhia bar. U suradnji s Badelom pripremljen je truck sa špricerima, šampanjcima i vinom, u ponudi će biti gin&tonic brenda Hendrick’s, dok će na glavnom šanku u suradnji s firmom G3 biti ponuđen njihov asortiman. U suradnji s Mastercardom pripremljena su i zanimljiva gostovanja poznatih chefova kao što je Mate Janković i David Skoko,“ poručio je Ivor Brunjak.

Najavljen Food Truck Festival / Foto: Ivor Mažar

Food truck festival najavljen je u Nugentovom parku gdje će se i održavati / Foto: Ivor Mažar

Osmšljen i zabavni, glazbeni program

Osim primamljive gastro ponude, Food truck festival će nuditi i dobru zabavu uz čak 22 programa tijekom trajanja festivala.

„Iako vjerujemo da će prvi razlog dolaska posjetitelja biti street food delicije, potrudili smo se napraviti široki i raznovrsni program za sve uzraste i tako dati jedan razlog više za dolazak na festival“, kazao je Matej Raguzin.

Na samom otvaranju festivala posjetitelji će moći uživati u glazbenom nastupu SuperCover banda, a u narednim danima u live nastupima bandova poput Belfast Fooda i DJ-eva, pub kvizovima na otvorenom svake srijede, gledanju nogometnih utakmica na velikom video wallu, a neće nedostajati niti sadržaja za najmlađe jer su organizatori pripremili Kids corner u kojem će svakoga dana klinci i klinceze moći uživati u kreativnim radionicama za različite uzraste. U suradnji s proizvođačima ljutih umaka iz Istre bit će organiziran i prvi riječki „okršaj ljutomana“.

(Ivor Brunjak , Marko Filipović, Petar Škarpa, Vedran Babić i Matej Raguzin / Foto: Ivor Mažar, press materijal)

Kalendar događanja

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Radionica
 • 23.07.
 • (18:00)

Ljetna priča iz Benčića: radionica „Poljoprivredna vježbenica #1“

Gdje zabiti prvu lopatu? Pitanje je to s kojim je počinjao svaki čovjek, a onda i civilizacija. Odgovor na to pitanje dat će nam vlasnica OPG-a Anino povrće, Ana Smokrović...

Detaljnije

Projekcija
 • 25.07.
 • (21:00)

Ljetna priča iz Benčića: inkluzivne projekcije ljetne večeri „Film svima“

GKR i Film svima ponovno udružuju snage i ovoga puta na veliko platno kina Benčić donose besplatne projekcije za sve nas...

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije