Koliko je koštala izrada tj redizajn stranice mojarijeka?
Zašto se tužibabe nakon objave više ne mogu urediti, niti vidjeti?
Jedino kako nađem moj upit za Autotrolej:
Kada kliknem na svoj profil, pa Uredi podatke, pa Pogledaj svoje upite, pa klikom na zadnju tužibabu “Nažalost, stranica koju tražite nije pronađena.”

Koronavirus i umirovljenici u autobusima

Također, nema te nove tužibabe ni na listi svih tužibaba na portalu?
Zašto sada tužibabe nisu automatski vidljive nakon upita, da li ćete sada filtrirati i objavljivati samo tužibabe tj “upite” koje vam se sviđaju, odgovarati samo na odabrane, kao da smo u Sjevernoj Koreji a gradonačelnik bira najljepše tužibabe/hvalibabe za objavu kao Kim Jong Un?

Napisano je da redizajn radio Tailored Development doo, tvrtka koja nema niti web stranicu a prema podacima FINA-e 0 zaposlenih s prosječnom plaćom 0kn, kako to da je ta sumnjiva tvrtka radila redizajn, jesu dobili na natječaju posao?

https://www.transparentno.hr/pregled/57765769710/tailored-development-doo

Koliko je koštala izrada prošlog portala moja rijeka? Da li i dalje plaćate i plaćati će te “godišnje održavanje” i u kojem iznosu za ovaj portal?
Je li i tako koncipiran ugovor s Tailored Development doo da i dalje dobiva dobre novce svake godine?
Ima li tehničku/web službu/programere sam Grad Rijeka, mora li dodatno plaćati tvrtke bez web stranice redizajn?
Koliko je ovaj portal prošle godine koštao? (uključujući sve novinare, urednike/vanjske suradnika, hosting (čiji hosting imate) itd)?

Naturali / 21.04.2020.

Poštovani,

kao što je i objavljeno u članku koji vam je dostupan na naslovnici portala Moja Rijeka (https://www.mojarijeka.hr/portal-www-mojarijeka-hr-preoblikovan-i-prebacen-na-wordpress/), te u medijima koji su prenijeli vijest – izrada novog dizajna, dodatno programiranje i prebacivanje sadržaja sa starog portala na novi koštali su 89.650,00 kn (bez PDV-a), odnosno 112.062,50 kn (s PDV-om).

Vezano uz vaša pitanja o objavama korisnika, odnosno tužibabama – objave korisnika (upiti, pritužbe, pohvale) na koje odgovara gradska uprava, ne mogu se mijenjati jednom kada se postave. To nije bilo moguće ni prije. Naime, ako mijenjate pitanje koje je već upućeno gradskoj upravi, onda zaprimljen odgovor može izgubiti smisao. No, uvijek možete postaviti novu objavu ili upit. A ako nešto želite dodati to možete dodati kroz dodatni komentar. Također, vodimo računa o komentarima korisnika pa ako vidimo mogućnost da dodatno poboljšamo rubriku ReciGlasno onda ćemo to i napraviti.

Pravila vezena uz objave jasno su naznačena u bočnom žutom okviru. U njemu između ostalog piše: Nije dozvoljeno vrijeđati druge korisnike ove rubrike, institucije ili osobe. Svako nepridržavanje ovih uputa rezultirat će uklanjanjem objave bez prethodnog upozorenja.
Znači, kada postavljate pitanje, finalna objava nije automatizirana, nego prolazi uredničku provjeru vezanu uz navedeno pravilo.

Dalje odgovaramo na Vaša pitanja vezana uz posao redizajna portala. Da, tvrtka Tailored Development posao je dobila u postupku jednostavne javne nabave. Ne radi se o sumnjivoj tvrtki na već o respektabilnoj tvrtki koja potpisuje niz projekata izrađenih na WordPress platformi. Tailored development d.o.o., prvo je hrvatsko društvo specijalizirano za WordPress, a ispred tvrtke su Emanuel i Lucijan Blagonić te Zoran Ugrina kao suosnivač ujedno i jedni od pokretača WordPress zajednice u Hrvatskoj (www.wpcroatia.com). Godinama su aktivno uključeni u popularizaciju WordPressa, a braća Blagonić također aktivno sudjeluju u hrvatskoj dizajnerskoj zajednici kao predavači na više raznih konferencija od WinDaysa, WebCampa Zagreb, Meetupa, FFWD.PRO, Web Strategije, WebUG (Microsoft Community) itd, a Zoran Ugrina je sudjelovao kao predavač na Meetupima u Zagrebu, Rijeci i Beogradu te je bio jedan od stranih predavača na WordCamp Belgrade – prvoj konferenciji posvećenoj WordPressu u Srbiji i organizirao je više događanja, uključujući i WordPress Coffee te WordPress Meetup u Zagrebu i Rijeci. Njihove zajedničke reference u Hrvatskoj obuhvaćaju niz zahtjevnih portala izrađenih u WordPress sustavu za upravljanje sadržajem poput portala Udruge gradova http://www.udruga-gradova.hr; Europskog socijalnog fonda u suradnji sa Ministarstvom rada i mirovinskoga sustava http://www.esf.hr; Turističke zajednice zagrebč,ke županije http://www.tzzz.hr; Netokracije http://www.netokracija.com i dr. Od drugih projekata, braća Blagonić su (što sami, što s partnerima) radili s klijentima kao što su Večernji list, Crno Jaje, Microsoft, HANFA, GONG, Prva sportska kladionica, Hattrick, Hrvatski triatlon savez, CROZ, CARNet, Hrvatski radio te mnogi druge. I konačno, kako je već napomenuto, u popis svojih kvalitetno odrađenih rješenja upisuju i portal Grada Rijeke http://www.rijeka.hr kao najtransparentnijeg grada u Hrvatskoj.

Vezano uz cijenu izrade ranije verzije portala, njega je 2010. godine izradila zagrebačka tvrtka Web.burza, koja je izabrana putem javnog natječaja, a izrada portala (dizaj i programiranje) koštali su 362.850 kuna. Portal je bio izrađen na sustavu Web burze za upravljanje sadržajem tako da je i održavanje portala mogla raditi samo Web burza. Da, godišnje održavanje i dalje će se plaćati, no kako se sada oba gradska portala nalaze na WordPress sustavu, cijena će objediniti održavanje oba portala, a WordPress je open source platforma pa održavanje gradskih portala ne mora biti vezano uz jednu tvrtku. Za ovu godinu ugovor o održavanju u ovom trenutku još nije potpisan.

Ugovor s tvrtkom Tailored Development d.o.o. o redizajnu, programiranju i migraciji sadržaja ne obuhvaća godišnje održavanje. A tvrtka je za ovaj posao angažirana jer Grad Rijeka nema web dizajnere i programere koji mogu izraditi ovaj posao.

Vezano uz vaša pitanja o troškovima portala u prošloj godini, Portal Moja Rijeka prebačen je još 2015. godine na gradski hosting s ciljem smanjenja troškova hostinga (do tada je bio organiziran na Plus hostingu, pa na NetCom-u). Dakle, od 2015. nema vanjskih troškova hostinga. Održavanje je Web Burzi plaćano 50.000 kn na godišnjoj razini. Što se tiče troškova redakcije, prošle godine objavljeno je ukupno 376 video priloga na što je utrošeno ukupno 165.782,02 kn, objavljeno je 36 kolumni na koje je utrošeno ukupno 17.283,42 kn i objavljeno je ukupno 8.997 fotografija od čega je za vanjske suradnike – fotografe utrošeno ukupno 6.320,92 kn. Urednica portala zaposlena je u gradskoj upravi, kao i tehnički urednik koji je ujedno i tehnički urednik ostalih gradskih portala (portala rijeka.hr, portala Službenih novina Grada Rijeke, portala E-usluga i drugih). Prošle su godine na portalu Moja Rijeka tehnički urednik i glavna urednica obradili i opremili te objavili ukupno 2.843 objava.

S poštovanjem,
Gradska uprava

Odgovorite

Kalendar događanja