Na linijama Autotroleja koji bi trebali biti samo za radnike u nužnim djelatnostima najzastupljeniji su putnici – umirovljenici!
Umirovljenici uopće ne bi smjeli biti u autobusima, danas su bili kontrolori koji nisu provjeravali ima li tko propusnicu već samo imaju li karte!?
Neki penzioneri nisu imali i samo im je rečeno da ubuduće imaju!?

Radnici koji rade u trgovinama, bolnicama se izlažu velikim mogućnostima zaraze jer je u autobusima velik broj putnika (umirovljenika), jedan do drugih, bez minimalnog razmaka od 2m.

Neki umirovljenici se voze samo jer im je dosadno, neki više puta dnevno i kako mi je rekao jedan “omekšivač i čarape na akciji u konzumu a on je samo na škurinjama” a kada sam drugog pitala “idem na tržnicu kupiti malo mrkve”.
Iako sve to mogu kupiti u trgovinama bliže njima bez vožnje autobusom u doba koronavirusa covid-19, oni sve ostale dovode u opasnost.

Zašto grad ništa ne poduzima?

U prilogu slika, danas je bila čak malena gužva, slikano na liniji 102, slična situacija je i na liniji 103.

Naturali / 21.04.2020.

Poštovani,

svjesni smo da se za vrijeme izvanredne situacije prouzrokovane pandemijom COVID-19 virusa javnim gradskim prijevozom, unatoč brojnim apelima i preporukama, kao i činjenici da su izvanredne linije namijenjene isključivo radnicima, koriste i naši stariji sugrađani.

Na nacionalnom nivou ne postoji Odluka koja zabranjuje kretanje unutar mjesta prebivališta ili korištenje javnog prijevoza, te se ulazak u vozilo ne može zabraniti. Ono što Autotrolej može i što konstanto radi jest jasan apel prema upravo starijim korisnicima da ne koriste javni gradski prijevoz. U prvom redu zbog činjenice kako su oni najugroženija skupina građana, a vezano uz opasnost od korona virusa.

Tako je jučer KD Autotrolej, u suradnji i u skladu sa preporukom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a, pripremilo uputu za korištenje javnog gradskog prijevoza tijekom epidemije korona virusa (COVID-19),
U tom smislu građane i korisnike javnog gradskog prijevoza zamolili su da se pridržavaju sljedećeg i pritom štite sebe i ostale korisnike:

„Prilikom ulaska u vozilo obavezna je dezinfekcija ruku putem dispenzera.

Obavezno je korištenje zaštitnih maski, bilo koje vrste, može i zaštita sa maramom ili šalom.

Korisnici trebaju održavati socijalnu distancu s razdaljinom od minimalno jednog metra, te se s tim u vezi, ovisno o vrsti vozila, smanjuju i prijevozni kapaciteti na način:

– minibus vozilo 15 putnika
– standardni autobus 30 putnika
-zglobni autobus 50 putnika

Molimo korisnike da o navedenom vode računa, odnosno da ne ulaze u vozilo, ukoliko procijene da je u istom nemoguće održati socijalnu distancu.

Za ulaz i izlaz iz vozila koriste se srednja i zadnja vrata, s tim da se do konca ovog tjedna očekuje montaža zaštitnog pleksiglasa kod vozača, što će omogućiti i ulazak na prva vrata.

Molimo sve korisnike javnog gradskog da karte za prijevoz kupuju unaprijed na prodajnom mjestima KD Autotrolej, te na kioscima Tiska i iNovina.

Prijevoz je namijenjen prvenstveno osobama koje odlaze na posao ili imaju neodgodive obveze. Preporuka ostalima, a posebno umirovljenicima i starijim osobama, da ne koriste javni prijevoz, ako im to nije neophodno nužno, te da isti u takvim slučajevima koriste izvan vršnih perioda radi vlastite sigurnosti i sigurnosti svih ostalih korisnika.

Preporuka je i apel svim korisnicima koji osjećaju neki od simptoma zaraženosti korona virusom, poput kašlja ili temperature, da ne koriste javni gradski prijevoz.”

S poštovanjem,
Gradska uprava

Odgovorite

Kalendar događanja