Oduševljenu publiku koja je u glas pjevala njihove stihove, Porto Morto počastio je pjesmama s njihovog novog albuma “Portafon”, izašlog u ožujku, ali je i otpjevao i nekoliko svojih starijih hitova, od kojih je najbolje dočekana “Kuća” prilikom čije izvedbe su na glavu stavili i kućice.

Porto Morto je bend iz Zagreba koji je aktivan od 2011. godine te se oformio unutar JeboTon kolektiva. U razdoblju između 2011. i 2016. bend aktivno svira na festivalima i u klubovima po Hrvatskoj i regiji. Tijekom tog razdoblja radi na pjesmama koje su krajem 2016. izašle na istoimenom debi albumu produciranom u Kramasonik studiju u suradnji sa Hrvojem Nikšićem. Specifičnim glazbeno-vizualnim izrazom odbijaju žanrovske podjele, a publika ih dočekuje kao pozitivno osvježenje na sceni. U 2017. sviraju brojne koncerte i festivale, rasprodaju KSET i pune Veliki pogon Tvornice kulture povodom promocije albuma vrlo dobro prihvaćenog od strane publike i kritike.

Članovi benda su Roko Crnić (glas, bas gitara), Hrvoje Klemenčić (klavijature, glas), Matija Brajković (gitara), Matej Perić (bubnjevi), Marijan Uroić (udaraljke), Antun Aleksa (trombon, glas), Juraj Borić (truba, glas) i Marin Živković (saksofon).