Otvorenjem izložbe radova više od 30 hrvatskih autora, u zgradi Exporta na riječkoj Delti počela je Prva kvarnerska kolonija autorskog stripa i ilustracije. Izloženi su radovi autora stripa i ilustracije različitih generacija i stilova nastali od 2010. do 2020. pa izložba predstavlja retrospektivu hrvatskog stvaralaštva u ovoj umjetničkoj formi.

Među autorima ističu se imena Dubravka Matakovića, Miroslava Sekulića, Dušana Gačića, Danijela Žeželja, Darka Macana, Darka Kreča, Matije Pisačića, Irene Jukić Pranjić, Ane Gezi, Ivane Armanini, Simona Bogojevića Naratha, Miroslava Nemetha, Branke Nikolić Hollingsworth, Sonje Gašperov i Ivana Marušića.

Prva kvarnerska kolonija stripa i ilustracije (4)

Od riječkih autora izlažu Ivan Mišković, Korina Hunjak, Damir Stojnić i Dragan Kordić, a svoje radove predstavljaju i nove generacije autora: Sara Divjak, Mihaela Erceg i drugi čiji su radovi objavljeni u OHOHO fanzinu.

Izložbom i kolonijom želi se potaknuti promocija i vidljivost stripa i ilustracije, poticanje i vrednovanje umjetničkog stvaralaštva i stvaranje publike.

Izložbu su otvorili voditelj Kolonije Damir Steinfl, voditeljica Kolonije i predsjednica Društva za istraživanje i potporu Marta Berčić te riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Prva kvarnerska kolonija stripa i ilustracije otvorena u Exportu

Izložba će biti otvorena do 1. prosinca, uz slobodan ulaz, a može se razgledati uz poštivanje mjera za sprječavanje zaraze koronavirusom.