Autorica bavi se slikarstvom, ilustracijom, grafičkim dizajnom i modom, a svojim izložbama posjetitelje izaziva na dublje promišljanje o modi, estetici i ljudskim odnosima.

“We are watching you“ je izložba ilustracija na izrezanim medijapan pločama s 2D ljudima koji nose 3D naočale i tako promatraju nas, posjetitelje izložbe. Radovi su inspirirani Warholovom tezom iz 1968., kad je prognozirao da će u budućnosti moderna pop-kultura svima omogućiti da postignu svjetsku slavu. Podsjeća i na fenomen reality showa, u kojem nepoznati ljudi preko noći postaju objekt koji promatra šira publika.

Ivana Mrčela - We are watching you (2)

Ova prostorna instalacija kojom Ivana Mrčela inscenira pozornicu i gledalište bavi se temom odnosa publike i pojedinca u fokusu

Ova prostorna instalacija kojom Ivana Mrčela inscenira pozornicu i gledalište bavi se temom odnosa publike i pojedinca u fokusu. Prilikom ulaska u galerijski prostor pojedinac ima priliku stati pred reflektore pozornice, biti u fokusu i ostvariti svojih 15 minuta slave. Tijekom svog javnog nastupa, u potpunosti je sâm i izložen procjeni drugih, ranjiviji i podložan kritikama i negativnim reakcijama kao i krajnjoj neizvjesnosti razvoja događaja.

Oslikana publika sazdana je od niza individualiziranih likova s vrlo raznolikim izrazima lica – od podrške i smijeha do zaprepaštenosti i negodovanja. Dojam boravka na pozornici obogaćen je zvučnim efektima koji su sastavni dio prostorne instalacije te doprinose cjelovitom doživljaju nove pozicije u kojoj se našao posjetitelj. U zvučnoj snimci izmjenjuju se reakcije od pljeska i podrške, preko ismijavanja i nezadovoljstva pa sve do bijele buke odnosno žamora koji često prati javne izvedbe i druženja na otvorenjima izložbi.

Izložba ostaje otvorena do 31. srpnja

Izložba ostaje otvorena do 31. srpnja. Radno vrijeme Galerije Kortil je od ponedjeljka do petka od 10 do 13 sati i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati, a ulaz na izložbu je slobodan.

Kalendar događanja