Stadion Krimeja

Ne toliko rezultatski, koliko dojmovno, ostvario je Orijent uvjerljivu pobjedu nad konkurentom za vrh 2. HNL, prošlogodišnjim prvoligašem, Rudešom. Crveni s Krimeje kontrolirali su susret od prve do posljednje sekunde, ne pruživši svom protivniku niti jednu ozbiljnu priliku za postizanje pogotka, usput iskoristivši svoje šanse stvorene na furioznom početku utakmice. Već druga dijagonala Tadejevića na utakmici pronašla je Monjca da desnoj strani, Orijentov se napadač uspio izboriti za udarac i opaliti iskosa, no lopta je odsjela na gredi.

Premda utakmica nije ponudila puno zanimljivosti u vidu izrađenih
prilika, imponirala je zrelost kojom su domaći igrači odigrali susret
protiv konkurenta za vrh
Samo minutu kasnije isti recept donio je pogodak – igrala se 7. minuta kada je Monjac umjesto udarca po novoj dijagonali svog dokapetana, ubacio s desne strane, a Gerc u gužvi uspio skrenuti loptu pored Banića za 1-0. U 14. minuti sve je bilo gotovo, ubačaj iz slobodnog udarca s desne strane očistila je zagrebačka obrana, a iz nove prilike za ubačaj Liber izvrsno pronalazi Mulca čiji trzaj glavom neobranjivo skreće loptu u Banićevu mrežu za 2-0.

Premda utakmica nije ponudila puno zanimljivosti u vidu izrađenih prilika, imponirala je zrelost kojom su domaći igrači odigrali susret protiv konkurenta za vrh. Stoga, možemo reći da se radilo i o možda najboljoj partiji Orijenta ove sezone, te izdanju koje priliči ekipi koja se namjerila na vrh druge lige! Orijent sada očekuju dva zahtjevna gostovanja protiv još jednog konkurenta Osijeka II, i neugodne Cibalije, gdje će Crveni morati uzeti bod(ove) ukoliko žele domaći susret s Hrvatskim Dragovoljcem dočekati na istoj ligaškoj poziciji.

Izvor: Radio Rijeka