U prvom dijelu momčad Dubrave očekivano je kroz veći posjed lopte (62%) imala incijativu, Orijent se isto tako očekivano opredijelio za zatvoreniju varijantu s pokušajima brzih izlazaka iz bloka.

Prvih dvadesetak minuta proteklo je u pritisku domaćina, Orijent je u tom razdoblju samo jednom nešto opasnije ušao u završnicu, Dukađin je u 5. minuti s ruba kaznenog prostora slijeva loptu poslao van igrališta uz bližu stativu.

Nije Dubrava imala konkretne koristi od većeg posjeda lopte, opasnije je izgledala nakon ubačaja iz prekida. Nakon otprilike dvadesetak mintuta Orijent je počeo igrati onako kao što ovoj momčadi najviše odgovara, sve su češće igrači Orijenta počeli organizirano ulaziti u zadnju trećinu Dubrave, sve su lakše počeli stvarati višak i otvarati prostore.

U 30. minuti Agba je u kaznenom prostoru nespretno nasrnuo sleđa na Črnka, sudac je pokazao je bijelu točku odakle je Monjac odmjerenim udarcem zatresao mrežu – 0:1. Pogodak je još više ohrabrio gostujuće igrače, uslijedilo je najbolje razdoblje igre Orijenta, koji je izgledao opasno u praktično svakom ulasku u zadnju trećinu.

U 37. minuti Faal je uputio udarac s ruba kaznenog prostora, Tomas je skrenuo loptu dovoljno da prevari Šarkanja i završi u mreži – 0:2.

U 41. minuti Dubrava je stvorila najbolju priliku u prvom dijelu, kada je Brkljača ušao u kazneni prostor slijeva, Zadro je odbio loptu po snažnom udarcu iskosa, Petriško je atraktivnim pokušajem škaricama odbijenu loptu poslao kraj vratiju. U 45. minuti Švrljuga je sa 17 metara u otvorenoj poziciji obećavajuće gađao desni kut, lopta se od bloka odbila van igrališta.

Nakon udarca iz kuta lopta je stigla do Dukađina na petercu slijeva, napadač Orijenta loptu je prizmeno poslao u suprotnu vratnicu. Početkom drugoga dijela Dubrava je očekivano još više pojačala pritisak, trener Damir Milinović podignuo je visoko svoju momčad, svjesno je počeo riskirati otvorivši široki prostor za riječke kontre.

Jia (48) je prvi izravno zaprijetio Zadri, Agba (57) na čistini s 15 metara po sredini gola nije bio precizan, Toma Palić (58) pokušao je udarcem iskosa slijeva iznenaditi Zadru.

U 60. minuti domaća je momčad uspjela poremetiti raspored riječke obrane, Tomek je lucidno gurnuo loptu Ljubanoviću u kaznenom prostoru, kapetan Dubrave ostao je sam na desnoj strani, gađao je suprotni kut, lopta se od jedne odbila u drugu stativu, a onda je po sredini gola pogodila Švrljugu u ruku…

Sudac nije reagirao nakon što je Švrljuga odbio loptu nogom, Ljubanović je dobio žuti karton zbog uzaludnog prigovaranja. U 64. minuti Orijent je dočekao prvu priliku u klasičnoj kontri zaključiti utakmicu, Faal je sa svoje polovice odigrao pravodobno Monjcu, koji otrčao u kontru, ušao zdesna u kazneni prostor i udario po lopti, Šarkanj nije imao problema uhvatiti loptu.

U 68. minuti utakmica je završila! Ušli su gosti organizirano u zadnju trećinu i odigrali kao na treningu: Monjac je gurnuo loptu Švrljugi na desnoj strani, uslijedio je precizni prizemni pas u ravni peterca, Črnko je dočekao loptu na tri metra od vratiju i postao strijelac – 0:3.

Sjeo je odmah Milinović na klupu, bilo je jasno da je Orijent uvjerljivo pobijedio, slaba je utjeha domaćem treneru da je Dubrava statistički odigrala bolju utakmicu (25/11 udarci prema vratima, 8/5 udarci u okvir vratiju).

Pale su tenzije nakon trećega pogotka iako se rezultat mogao promijeniti, prilike su propustili Ljubanović (78) i Tomek (85) na jednoj, te Ibishi (85) na drugoj strani.

Prva NL – 26. kolo
DUBRAVA – ORIJENT 0:3
Igralište Kustošije. Gledatelja 250
Sudac: Mateo Erceg (Benkovac)
Strijelci: 0:1 Monjac (31-11m), 0:2 Faal (37), 0:3 Črnko (68)
Žuti kartoni: Ljubanović, Hoić (Dubrava), Monjac, Travaglia (Orijent)

DUBRAVA: Šarkanj, J. Palić, Ikenna, Tomas, T. Palić, Brkljača (70 Ivanović), Dobrić (46 Tomek), Agba (75 Gucić), Jia (67 Čoko), Petriško (70 Hoić), Ljubanović

ORIJENT: Zadro, Švrljuga, Milanović, Tadejević, Braut, Mulac, Mohorovičić (78 Lazar), Črnko (86 Ivančić), Faal (64 Ibishi), Monjac, Dukađin (64 Travaglia)

Kalendar događanja