Znali smo da je Cibalia dobra momčad, pokazali su da imaju individualnu kvalitetu, visoko su pozicionirani na tablici. Mislim da smo taktički dobro odradili utakmicu, bili smo odgovorni u fazi obrane. Pokušali smo im oduzeti sredinu terena i otežati im posjed lopte. Dosta smo bili dobri u tome u prvom dijelu, nismo im dozvolili da nam stvore izgledne situacije pred golom. Vodila se tvrda, rovovoska bitka. Prvi gol koji smo postignuli prelomio je utakmicu, drugi gol dali smo u pravom trenutku na početku drugoga dijela utakmice.

Nisam zadovoljan kako smo stajali na terenu nakon drugoga pogotka, previše smo se spustili otraga bez potrebe, dozvolili smo Cibaliji da se vrati u utakmicu, ali brzo smo se resetirali i zasluženo pobijedili, kaže trener Fausto Budicin.

Već u drugoj utakmici na Krimeji momčad Orijenta počela je igrati nogomet, koji je afirmirao Fausta Budicina u prvom mandatu na Krimeji, kada je u bazi svih uspjeha bila stabilna obrana:

– To je bit svega! Trebamo biti svjesni da moramo imati stabilnost u obrani ako želimo ostvariti dobre rezultate, moram igrati taktički odgovorno i dobro se pripremati za protivnike, jer nismo baš u komotnoj poziciji na ljestvici. Ako smo odgovorni u fazi obrane, nećemo primati puno golova.

Gledajući statistiku, previše smo golova primali u zadnjim utakmicama. Kada imaš stabilnu obranu lakše je uspostaviti igru u fazi napada gdje imamo puno prostora za napredak, govori Budicin.

Samo da sada ne poletimo! Mi se volimo opustiti, počnemo se hvaliti i premalo razmišljati o terenu, upozorava Budicin. / Foto: HNK Orijent

Iako je dosta igrača Orijenta već radilo s Budicinom, momčad je iznenađujuće brzo počela igrati tzv. natjecateljski nogomet u kojemu je rizik sveden na minimum:

– Bio sam jako zadovoljan kako smo odigrali utakmicu u Bijelom Brdu, jedino što smo bili brzopleti nakon oduzete lopte. Imali smo dosta situacija u kojima je trebalo malo mirnoće u zadnjem pasu, ali bod u gostima je uvijek dobar. Protiv Cibalije smo prema prikazanom osim malog pada u drugom dijelu utakmice, kada smo se previše približili našem golu, zasluženo dobili utakmicu.

Mislim da imamo još prostora za napredak, kaže Budicin koji bi trebao biti zadovoljan reakcijom igrača:

– Samo da sada ne poletimo! Mi se volimo opustiti, počnemo se hvaliti i premalo razmišljati o terenu, upozorava Budicin.

Kalendar događanja

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Radionica
 • 23.07.
 • (18:00)

Ljetna priča iz Benčića: radionica „Poljoprivredna vježbenica #1“

Gdje zabiti prvu lopatu? Pitanje je to s kojim je počinjao svaki čovjek, a onda i civilizacija. Odgovor na to pitanje dat će nam vlasnica OPG-a Anino povrće, Ana Smokrović...

Detaljnije

Projekcija
 • 25.07.
 • (21:00)

Ljetna priča iz Benčića: inkluzivne projekcije ljetne večeri „Film svima“

GKR i Film svima ponovno udružuju snage i ovoga puta na veliko platno kina Benčić donose besplatne projekcije za sve nas...

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije