Tijekom ljeta izvršeni su radovi na tribinama, svlačionicama, prilazu stadionu te sustavu polijevanja i drenaže vrijedni 1.375.000,00 kuna, čime je podignut standard objekta, kako za sportaše tako i za gledatelje te dobivena licenca za odigravanje utakmica druge HNL.

U 74. minuti jednu domaću polukontru osujetili su gostujući braniči izbivši pokušaj dubinskog dodavanja. Ipak, lopta je ponovno došla do jednog Crvenog igrača, čiji novi pokušaj proigravanja iznenađujuće prolazi kroz dugopoljsku obranu te dolazi do usamljenog Monjca. Imao je Orijentov napadač dovoljno vremena da se okrene u protivničkom šesnaestercu te uputi udarac.

Sreća se našla na Orijentovoj strani, jer lopta pogađa jednog igrača Dugopolja i odbija se u nebranjeni dio mreže za 3-2. Odlučujući je to trenutak bio na susretu u kojem smo većinu zanimljivosti vidjeli u prvom poluvremenu, prije nego je travnjak počeo posustajati pod sitnom, ali kontinuiranom kišom koja je zalijevala aktere svih 90 minuta.

Novom je pobjedom, te petom uzastopnom utakmicom bez poraza (4 pobjede i 1 remi!), Orijent skočio na drugo mjesto ljestviceVeć u 4. minuti igrači trenera Stipe Balajića brzo su izveli aut s lijeve strane, lopta je na koncu došla do Ante Kordića, čiji niski udarac s 20-ak metara precizno gađa donji kut domaće mreže za 0-1. Nakon nekoliko poluprilika, u 20. je minuti stiglo izjednačenje. Gerc je na desnom rubu gostujućeg kaznenog prostora primio loptu, s nekoliko se varki riješio pratnje i stvorio si dovoljno vremena i mjesta za precizan ubačaj. Lopta je stigla do zaboravljenog Črnka na drugoj stativi koji atraktivnim poluškaricama zabija za 1-1.

U 33. minuti uspjeli su domaći izgubiti loptu, te iz nove akcije stiže i novo vodstvo gostiju. Prekaljeni Ivan Rodić napravio je većinu posla na lijevoj strani, ušavši u kazneni prostor, te posluživši Jukića koji bez većih problema iz blizine zabija za 1-2. Novo izjednačenje stiglo je u 42. minuti kao rezultat „suradnje“ dvaju kapetana – ponovno je Gerc iz gotove iste pozicije ubacio loptu, ovaj se put radilo o niskom ubačaju, koji nespretnom reakcijom Čerina skreće u vlastitu mrežu za 2-2.

Novom je pobjedom, te petom uzastopnom utakmicom bez poraza (4 pobjede i 1 remi!), Orijent skočio na drugo mjesto ljestvice, iskoristivši međusobni remi drugih ekipa Osijeka i Hajduka, odnosno vinkovački poraz Rudeša. Šibenik na prvom mjestu bježi 6 bodova. Upravo će navedena dva konkurenta Orijent dočekati na domaćem terenu u sljedeća dva susreta; u nedjelju u 16 sati će na Krimeji gostovati Hajduk II, dok će Crveni nakon reprezentativne pauze ugostiti i Rudeš.

Izvor: Radio Rijeka