Olujna bura u Rijeci

Na Zavižanu je, uz jak vjetar i svega dva stupnja u zraku, bilo i slabe susnježice. Tijekom protekla 24 sata najviše kiše na našem širem području, 66 litara po četvronom metru, palo je u Karlobagu, 62 u Pagu, u Delnicama 28, a hrvatski rekorder je Zadar sa 70 litara kiše.

Zbog orkanske bure za sve skupine vozila zatvoren je Krčki most. Zbog olujne bure samo za osobna vozila otvoreni su: dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Čavle i Delnice, riječka obilaznica između čvorova Škurinje i Orehovica, Jadranska magistrala  između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene.

Na Zavižanu je, uz jak vjetar i svega dva stupnja u zraku, bilo i slabe susnježiceNa Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog promet je zabranjen za I. i II. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom. Zbog jakog vjetra na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Orehovica i A7 između GP Rupa i čvora Diračje, vozi se uz ograničenje brzine.

U prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen i katamaranska Novalja-Rab-Rijeka. Trajektna linija Brestova-Porozina prevozi samo osobna vozila i teretna do tri tone nosivosti.

Izvor: Radio Rijeka