Olujna bura u Rijeci

Najjači udar na Krčkom mostu mjerni instrumenti zabilježili su tijekom noći, u dva sata ujutro. Na području Grada Rijeke najjača bura dosegla je, kroz noć, brzinu od 95 km na sat, a prema informacijama iz Pomorskog meteorološkog ureda u Rijeci, tijekom večernjih sati bura bi trebala lagano slabiti. Sutra ćemo predahnuti, a u noći na srijedu spremaju se novi udari.

Jaki udari bure i nevrijeme su razlog što na cijelom Platku od ranih jutarnjih sati nema struje, a bez struje su ostali i neki dijelovi otoka Cresa. Monteri HEP-a su na terenu i rade na otklanjanju kvara. S Platka još i informacija o velikim snježnim zapusima, ali i o temperaturi. Uz svu vijavicu termometar je izmjerio 16 stupnjeva ispod nule.

Srijeda će, čini se, biti zanimljiva i po daljnjem padu
temperature. Na goranskom području od -15°C do -205C te obilje minusa i
uz obalu. Ne kao goranski, ali vrijedni opreza!
Većina intervencija Hitne medicinske pomoći u Rijeci bila je vezana uz hladnoću i kronične bolesnike. Uobičajeno za te situacije javljali su se problemi s disanjem i srčani problemi, a liječnici mole sve kronične pacijente da, dok god traje ovaj polarni tjedan, ostanu u toplim prostorima jer je tako rizik sveden na daleko manju mjeru.

Javna vatrogasna piostrojba Grada Rijeke, ali i dio dobrovoljnih društava na području županije imali su dosta burnu noć. Što se gradskog područja tiče, uglavnom požari dimnjaka i tehničke intervencije.

U gradskom i prigradskom autobusnom prometu uglavnom nema većih problema. Manjih teškoća imali su vozači najranijih polazaka pri paljenju autobusa, obzirom da je i Rijeka rano jutros bila smrznuta na sedam stupnjeva ispod nule. Nastavak dana donio je potpunu normalizaciju na gradskim i nešto malo problema na tri prigradske linije.

Izvor: Radio Rijeka