Olujna bura u Rijeci

Krčkim mostom mogu samo osobna vozila, ista je situacija i na Riječkoj obilaznici od čvora Škurinje do čvora Orehovica te na potezu Draga-Šmrika, ali i na lokalnoj cesti od Kraljevice prema Križišću.

O snazi bure svjedoče podaci Pomorskog meteorološkoga ureda u Rijeci – najjači udari do čak 180 km na sat zabilježeni su sinoć u Prizni, na Krčkom mostu bura je puhala do 160 km na sat,u Bakarcu do 130 km, a na vijaduktu Bukovo, na autocesti Rijeka-Zagreb, refuli su dostizali i 100 km na sat što je, uz snježnu vijavicu, i bio uzrok zabrane prometa za sva vozila od Kikovice do Delnica.

Još su dva detalja zanimjliva – snaga bure na Krčkom mostu je u jačanju, a na jugu Istre – na mjernoj poziciji Monte Kope – zabilježeni su udari bure jači od 160 km na sat, što je za to područje vrlo rijetka pojava.

Iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke doznajemo da tijekom jutra nisu imali niti jedne intervencije, ali upozoravaju na opasnost od mogućih problema kojima je uzrok moćna bura.

Tako je jutros – uslijed orkanskih refula – došlo do otkidanja dijela fasade na zgradi Teatra Fenice i do lomljenja žica struje na području Kostrene.

Iz “Autotroleja” informacija da zasad nema problema u gradskom ni u prigradskom prometu. Prvi dan proljeća je pravi proljetni – na Zavižanu 231 cm snijega i 12 ispod nule, u Delnicama 37 cm snijega i minus 6.

Proljeće iz snova.

Izvor: Radio Rijeka