Zajedničkim vježbanjem u Dvorani kulture na Pećinama udruga „Joga u svakodnevnom životu“ obilježila je 21. lipnja, Međunarodni dan joge.

U ime Grada Rijeke, programu obilježavanja Međunarodnog dana joge prisustvovali su gradonačelnik Vojko Obersnel i Jadran Mandekić, voditelj projekta „Rijeka – zdravi grad“.

Obilježavanju je prisustvovao i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel

U Rijeci se po sustavu ‘Joga u svakodnevnom životu’ joga prakticira u proteklih 30 godina, a  Udruga „Joga u svakodnevnom životu“ Rijeka već osmu godinu sudjeluje u projektu „Rijeka – zdravi grad” besplatnim vježbama za osobe starije od 50 godina i studente, a također je  petu godinu za redom s projektom “Vježbajmo ‘Jogu u svakodnevnom životu’ za zdravi grad“ uključena u programe  zdravstvene zaštite Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke.

Opća skupština Ujedinjenih naroda je, uz potporu 177 zemalja svijeta među kojima je i  Hrvatska, 2014. godine proglasila 21. lipnja Međunarodnim danom joge.

Međunarodni dan joge u Rijeci već se tradicionalno obilježava se pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Indije u Hrvatskoj, Grada Rijeke u okviru projekta „Rijeka – zdravi grad“ i Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije kroz nacionalni program Živjeti zdravo.