Povod cjelovečernjem programu jest otvorenje izložbe akademske slikarice Kristine Kamala Babina naziva Sedam sestara. Slike su nastale kao personifikacija Plejadi koje se u Indiji nazivaju Saptamatrikas te predstavljaju sedam majki-božica. Umjetnica ih je naslikala prema prijateljicama i poznanicama, ilustrirajući energiju i osobnost svakog pojedinog modela. Uz Sedam sestara su izloženi i radovi studenata Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci pod mentorstvom Celestine Vičević.

Organizatori su nastojali temu istražiti i kroz astronomsku perspektivu pa su pozvali profesora Marina Karuzu s Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci da održi predavanje o zvijezdama. Zatim je uslijedio plesni nastup u izvedbi Bhaki Devi i Indische Tanzakademie iz Beča. Plesačice su demonstrirale ples tradicionalno izveden u hinduističkim hramovima, naziva Bharatnatyam.

Izložbu su svečano otvorili zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović te veleposlanik Indije Nj.E. Arindam Bagchi koji je iskoristio priliku da najavi nadolazeći Festival Indije u Hrvatskoj u ožujku.