Obilježavanje se održalo pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Indije u Hrvatskoj i Grada Rijeke i u okviru projekta „Rijeka – zdravi grad“ i nacionalnog programa „Živjeti zdravo“, a u organizaciji Udruge “Joga u svakodnevnom životu” Rijeka.

Događaju su prisustvovali indijski veleposlanik u RH Nj. E. Arindam Bagchi, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, voditelj projekta „Rijeka – zdravi grad“ Jadran Mandekić, kao i predstavnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a, Hrvatsko-kineskog društva prijateljstva i ostali uzvanici.

Obilježavanjem Međunarodnog dana joge Rijeka se pridružila velikom broju gradova u Hrvatskoj i svijet, u koji će zajedničkim vježbanjem joge otvorenim za sve slave ovaj dan.

“Joga u svakodnevnom životu”

U Rijeci se joga prakticira po sustavu „Joga u svakodnevnom životu“ više od 25 godina, a u Hrvatskoj više od 30 godina. Više tisuća građana Rijeke i okolice upoznalo je blagodati vježbi joge. Vrijedno je spomenuti da udruga „Joga u svakodnevnom životu“ Rijeka već sedmu godinu zaredom sudjeluje u projektu ‘Rijeka-zdravi grad’ besplatnim vježbama za osobe starije od 50 godina i studente.

Također već četvrtu godinu zaredom je svojim projektom Vježbajmo jogu u svakodnevnom životu za zdravi grad uključena u programe u zdravstvenoj zaštiti Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb.

Kalendar događanja