Međunarodni dan joge i ove je godine u Rijeci obilježen prezentacijama vježbi joge i zajedničkim vježbanjem građana.

Datum 21. lipnja od strane Opće skupštine Ujedinjenih naroda proglašen Međunarodnim danom joge uz rekordnu potporu od čak 177 zemalja svijeta među kojima je i Hrvatska.

Obilježavanje Međunarodnog dana joge u Rijeci održano je u parku kod Dvorane kulture „Joga u svakodnevnom životu“, a obilježavanju je prisustvovao i riječki gradonačelnik Marko Filipović. Na taj način Rijeka se pridružila velikom broju gradova u Hrvatskoj i svijetu koji su zajedničkim vježbanjem joge otvorenim za sve proslavili Međunarodni dan joge.

Obilježavanje Međunarodnog dana joge

Obilježavanju je prisustvovao i riječki gradonačelnik Marko Filipović

U Rijeci se joga po sustavu „Joga u svakodnevnom životu“ vježba već više od 30 godina, a tisuće građana Rijeke i okolice upoznalo je blagodati vježbi.

„U današnje smo vrijeme u mnogim područjima života suočeni sa sve većim fizičkim i psihičkim zahtjevima. Zbog toga sve više ljudi pati od tjelesnih i psihičkih napetosti kao što su stres, nervoza, nesanica, kao i od jednostranoga tjelesnog opterećenja i posljedica nedostatnoga kretanja. Stoga upravo u današnje vrijeme veliku vrijednost imaju metode i tehnike za poboljšanje zdravlja te postizanje tjelesnog, mentalnog i duševnog sklada“, ističu u Udruzi „Joga u svakodnevnom životu“.

Vrijedno je spomenuti da Udruga „Joga u svakodnevnom životu“ Rijeka već desetu godinu zaredom sudjeluje u projektu „Rijeka – Zdravi grad“ besplatnim vježbama za osobe starije od 50 godina i studente.

Obilježavanje Međunarodnog dana joge

Također već sedmu godinu zaredom je svojim projektom „Vježbajmo ‘Jogu u svakodnevnom životu’ za zdravi grad“ uključena u programe zdravstvene zaštite Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke.

Udruga „Joga u svakodnevnom životu“ Rijeka je tijekom 2021. i 2022. Inicirala te provodila program pod nazivom „Škola zdravog disanja“ – program jednostavnih vježbi joga-disanja namijenjen prvenstveno pacijentima s respiratornim i drugim tegobama koji su preboljeli COVID-19. Ovaj program provodio se u okviru projekta „Rijeka – Zdravi grad“, uz podršku i partnerstvo KBC-a Rijeka, Koordinacije bolesnika i udruge bolesnika te Grada Rijeke.

(foto Udruga „Joga u svakodnevnom životu“ i Grad Rijeka)

Kalendar događanja

Radionica
 • 17.06. – 18.07.
 • (00:00)

„Poezija je sloboda“ – radionice poezije s Fridom Šarar

Radionice poezije Fride Šarar odvijat će se kroz deset susreta te je poželjno sudjelovanje na svakom. Prijave se primaju putem online obrasca...

Detaljnije

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Projekcija
 • 25.07.
 • (21:00)

Ljetna priča iz Benčića: inkluzivne projekcije ljetne večeri „Film svima“

GKR i Film svima ponovno udružuju snage i ovoga puta na veliko platno kina Benčić donose besplatne projekcije za sve nas...

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije