U znaku aktualne teme Kino u izvanrednim situacijama, od 16. do 18. rujna u Rijeci – Europskoj prijestolnici kulture održava se novo izdanje Sajma filma – događaja koji okuplja članove Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača kako bi kroz niz diskusija, radionica, sastanaka i projekcija, osnažili rad neovisnih hrvatskih kina.

U organizaciji Kino mreže, Hrvatskog audiovizualnog centra i Art-kina, Sajam filma u Rijeci, 16. rujna u 13 sati u dvorani Art-kina, otvaraju Alen Munitić, predsjednik Kino mreže, Chris Marcich, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra, Slobodanka Mišković, ravnateljica Art-kina i Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke.

Nakon otvorenja, u 13 i 15 sati slijedi panel rasprava Kako smo preživjeli lockdown? u sklopu koje će kolege iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije podijeliti svoja iskustva o načinima kako su se kina u njihovim zemljama nosila s lockdownom, postoje li planovi sufinanciranja kina čija bi svrha bila ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom te predstavljanje primjera dobrih praksi koje su njihova kina provodila za vrijeme trajanja lockdowna.

Istog dana, s početkom u 20 sati u Ljetnom Art-kinu, održava se posebno prikazivanje novog i nagrađivanog domaćeg filma Mater, kojem će prisustvovati redatelj filma Jure Pavlović i doajenka hrvatskog glumišta Neva Rošić.

Četvrtak, 17. rujna, za kinoprikazivače Kino mreže u Art-kino donosi predavanje Alena Munitića na temu VOD / Live stream mogućnosti koje će prisutne upoznati sa svim mogućnostima koje pružaju online platforme (Vimeo VOD, You Tube, Facebook), a istog se dana održava i predstavljanje natječaja Kreativne Europe Kina za zajednicu.

U dvama terminima – 17. rujna u 11:30 sati i 18. rujna u 11 sati – Sajam filma izravno se uključuje u program online konferencije Djeca i mladi – važnost namjenskih prostora, u organizaciji Deska Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske i Art-kina, koji će se za sudionike Sajma prikazivati na velikom platnu Art-kina, uz mogućnost uključenja u rasprave.

U sklopu Sajma filma, samo za članove Kino mreže, održava se i izborna sjednica skupštine te predstavljanje filmova u distribuciji za sezonu jesen 2020. – proljeće/ljeto 2021.

Sajam filma u Art-kinu održat će se sukladno svim preporukama za sprječavanje i suzbijanje epidemije koronavirusa (COVID-19), a svim sudionicima biti će dostupne zaštitne maske, dezinfekcijska sredstva i rukavice.

Više potražiti na https://www.art-kino.org

Kada?

16.09.2020. – 18.09.2020.
13:00

Kalendar događanja

Predstava
 • 15.01. – 16.01.
 • (19:00)

Predstava “Dekameron” u HNK Ivana pl. Zajca

Predstavu Talijanske drame, u suradnji s Hrvatskom dramom, redateljski potpisuje Luciano Delprato, koji je ujedno i autor adaptacije....

Detaljnije

Izložba
 • 15.01. – 15.03.
 • (00:00)

Ovo je Rijeka – stotinu uspomena, jedna priča

Od petka, 15. siječnja 2021.g. u Exportu na Delti bit će postavljena izložba “Ovo je Rijeka – stotinu uspomena, jedna priča”, koja predstavlja predmete vezane uz nogometni klub Rijeka iz privatnih kolekcija Zvonimira Krpana i Miš...

Detaljnije

Predstava
 • 15.01. – 16.01.
 • (19:00)

„Druga koža, treće žene“ Plesne grupe Magija

Nova predstava inkluzivnog plesnog kolektiva iz Rijeke nasta u suradnji s IMRC plesnim kolektivom iz Zagreba i KIP-om iz Splita...

Detaljnije

Izložba
 • 16.01. – 22.01.
 • (19:00)

Samostalna izložba: Svjetovi Gaie Radić

U Galeriji SKC od ovog vikenda moći će se pogledat izložba „Svjetovi”, mlade umjetnice Gaie Radić....

Detaljnije

Predstava
 • 19.01. – 22.01.
 • (00:00)

Sofoklo – Delprato: Kralj Edip

Jedan od najnagrađivanijih umjetnika iz Cordobe, Luciano Delprato, ponudit će suvremeno čitanje klasične dramske literature, te na taj način približiti lektirni naslov mladoj publici....

Detaljnije

Projekcija
 • 31.01.
 • (18:00)

Ljubav u doba korone: Kultna romantična drama „Mostovi okruga Madison“

Kultna romantična drama Clinta Eastwooda, snimljena prema istoimenom bestseleru Roberta Jamesa Wallera, izmamila je suze na oči milijunima gledatelja. ...

Detaljnije