Prvi domaći naslov u novoj sezoni Art-kina film je Mater Jure Pavlovića čije prvo posebno prikazivanje s gostima počinje u srijedu, 16. rujna u 20 sati u Ljetnom Art-kinu, uz gostovanje samog redatelja i doajenke hrvatskog glumišta Neve Rošić.

Na nedavno završenom Pulskom filmskom festivalu film Mater osvojio je tri Zlatne Arene: Daria Lorenci-Flatz nagrađena je za najbolju žensku ulogu, Martin Semenčić za oblikovanje zvuka i Jana Plećaš za kameru, dok je redatelj Jure Pavlović dobio nagradu Breza za najboljeg debitanta.

Priču o kompleksnom odnosu majke i kćeri svojim iznimnim glumačkim ostvarenjima donose Daria Lorenci – Flatz u ulozi kćeri Jasne i Neva Rošić kao majka.

Na vijest o bolesti majke, Jasna se vraća iz Njemačke da bi se o njoj brinula. Čak i prikovana za krevet, majka zrači snažnim autoritetom. Dani prolaze, a njih dvije zapliću se u mrežu zamjeranja od kojih je Jasna očajnički pokušavala pobjeći. Hoće li joj se uspjeti suprotstaviti ili će nestati pod njenim teškim zagrljajem?

Film Mater svoju svjetsku premijeru imao je prošle godine na Filmskom festivalu u Tallinnu, potom je prikazan na Beogradskom FEST-u gdje je nagrađen kao najbolji film regije, a na prestižnom filmskom festivalu u sicilijanskoj Taormini Daria Lorenci – Flatz nagrađena je kao najbolja glumica.

Redatelj Jure Pavlović za svoj je kratki film Piknik osvojio europskog Oscara, nagradu Europske filmske akademije za najbolji europski kratkometražni film, a ovom prilikom u Art-kinu prikazujemo njegov dalmatinski dugometražni prvijenac Mater.

Ulaznice

Ulaznice za posebno prikazivanje filma Mater s gostima mogu se kupiti na blagajni Art-kina (svaki dan sat vremena prije početka prve projekcije) ili putem platforme ulaznice.hr, a rezervirati putem adrese ulaznice@art-kino.org.

Projekcija filma održava se u Ljetnom Art-kinu, u dvorištu kapucinskog samostana (ulaz kroz kino), a u slučaju lošeg vremena program se održava u dvorani Art-kina.

Zbog postojećih epidemioloških mjera, broj sjedala je ograničen te su prostori kina opremljeni dezinficijensima, a posjetitelje se moli da paze na nužnu distancu te da nose zaštitnu masku unutar prostora kina (osim tijekom gledanja filma).

Više potražiti na https://www.art-kino.org

Kada?

16.09.2020.
20:00

Kalendar događanja

Izložba
 • 15.09. – 25.09.
 • (19:00)

Otvorenje izložbe fotografija Trans Balkan

Izložba donosi tridesetak dokumentarnih fotografija transrodnih osoba s područja Balkana, a koje kontekstualiziraju njihove osobne priče...

Detaljnije

Književni susret
 • 18.09.
 • (18:00)

Vrisak: Nada Topić, Damir Zlatar Frey i Vava

Vrisak nam u Export donosi predstavljanja novih knjiga Vlade Simcicha, Damira Zlatara Freya i Nade Topić, a večer se nastavlja u Dnevnom boravku...

Detaljnije

Festival
 • 18.09. – 19.09.
 • (19:00)

Festival održivosti u Parku Vladimira Nazora

Dvodnevni festival uključuje uključuje projekciju filma, predavanja, radionice, cooking show, obilazak botaničkog vrta, program za djecu, glazbeni program i ugostiteljsku ponudu....

Detaljnije

Koncert
 • 18.09.
 • (20:00)

Gala koncert: Karita Mattila

Karita Mattila donosi neke od svojih omiljenih uloga koje je izvodila u Scali, Metropolitanu i Royal Opera Houseu, a na programu su djela Puccinija, Dvořáka, Wagnera i Sibeliusa...

Detaljnije

Koncert
 • 19.09.
 • (20:30)

“52. stavak” Urbana&4, Ante Gela i gudačkog orkestra

Na koncertu će biti izvedene neke od najpoznatijih pjesama Urbanove karijere, ali s potpuno novim aranžmanima, koje je osmislio gitarist, skladatelj i aranžer Ante Gelo....

Detaljnije

Projekcija
 • 19.09.
 • (18:00)

Počinje “Kozala – Kino Lodis”

Sve počinje jam sessionom filmske glazbe u izvedbi inicijative Ritam podzemlja i prijatelja, a nastavlja se projekcijiom filma "Pijana" ulica, riječkog redatelja Marina Lukanovića....

Detaljnije