Predstava je treći dio trilogije edukativnih predstava programa prevencije rizičnih ponašanja mladih pod nazivom „Kazališne priče“ udruge Hepatos Rijeka, realiziranih u suradnji s Ri Teatrom. Scenarist predstave je Branko Ružić, redatelj je Marko Dorčić (Ri Teatar), a recenzent je prof. dr. sc. Davor Štimac.

Uz obrađene teme eksperimentiranja s opojnim sredstvima, zaraznih bolesti („Lucijina priča“) i zlouporabe alkohola („Boca istine“), nova predstava „Život s vagom“ obrađuje temu poremećaja u prehrani, i to na edukativan, ali nadasve zabavan način prilagođen mlađoj publici.

Predstava u četrdesetak minuta obrađuje i druge probleme s kojima se mladi danas susreću, poput raznih izazova s mentalnim zdravljem, pandemije korone, zlostavljanja putem društvenih mreža, tjelesnog dismorfnog poremećaja (BDD) te na vrlo suvremen način obrađuje ove teške problematike.

Svečanost je otvorila predsjednica Udruge liječenih i oboljelih od hepatitisa Hepatos Rijeka Aleksandra Marković koja se ovom prilikom zahvalila Gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji na potpori. U ime Grada Rijeke, svečanosti je nazočila Maja Pudić iz Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb.