Ovogodišnji Festival europske kratke priče u svoj je program uključio i nove talente kroz natječaj za kratku priču namijenjen mladima do 19 godina.

U suradnji s projektom Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture i Gradskom knjižnicom Rijeka, FEKP je u OKC-u Palach dodijelio nagrade najboljim autorima i mladim nadama hrvatske književne scene.

Žiri u sastavu pisca i novinara Davora Mandića, spisateljice Dunje Matić Benčić i profesorice Helene de Karine pred sobom je imao veliki zadatak zahvaljujući impresivnom odazivu na natječaj. Prijavljene su 143 kratke priče iz cijele Hrvatske, neke od kojih su i nadilazile postavljene kriterije za mlade pisce.

Prvo mjesto i Huawei MediaPad osvojila je sedamnaestogodišnja Ida Zdilar iz Imotskog s pričom I šumski kraljevi plaču; drugo mjesto i e-book čitač osvojila je petnaesetogodišnja Laura Haramija iz Rijeke s pričom Show must go on, dok je treće mjesto zaslužila priča Misao #1 Filipa Šupukovića, koji je osvojio treću nagradu, bluetooth zvučnik.

Dojmove dobitnika i dobitnica poslušajte u video prilogu, a njihove sjajne priče pročitajte ovdje: Idina priča, Laurina priča, Filipova priča.

Kalendar događanja