Investitorska i developerska tvrtka JTH Costabella organizirala je svečani obilazak dovršenih grubih građevinskih radova hotelskog resorta Costabella, koji bio svoje prve goste pod imenom „Hilton Costabella Beach Resort & Spa“ trebao primiti u svibnju 2020. godine. Naime, upravo je danas održano potpisivanje ugovora između tvrtke JTH Costabella i renomirane hotelske tvrtke Hilton o upravljanju imovinom.

Suvlasnik tvrtke JTH Costabella Jaroslav Trešnjak podsjetio je kako je prije točno dvije godine položen kamen temeljac budućeg hotelskog resorta.

„Uvjeren sam da će suradnja naše tvrtke sa svjetski poznatom hotelskom grupacijom biti od velikog značaja za Primorsko-goransku županiju i definitivno utjecati na porast broja noćenja i porast turističke industrije u našoj
regiji“, kazao je Trešnjak.

Izvršni direktor Hiltona za južnu Europu Alan Mantin istaknuo je kako turizam u Hrvatskoj doživljava snažan uzlazni trend.

„Kada sljedeće godine budemo otvorili Hilton Costabella Beach Resort & Spa bit će to jedan od top hotela u ovom dijelu Europe. Uvjereni smo da će brend Hilton doprinijeti prepoznatljivosti ovog kraja Hrvatske, kao i
prepoznatljivosti Hrvatske na međunarodnom tržištu. Nadamo se da će infrastruktura, poput Zračene luka Rijeka, popratiti ovaj naš zamah“, kazao je Mantin.

Investitorska i developerska tvrtka JTH Costabella organizirala je svečani obilazak dovršenih grubih građevinskih radova hotelskog resorta Costabella, koji bio svoje prve goste pod imenom „Hilton Costabella Beach Resort & Spa“ trebao primiti u svibnju 2020. godine. Naime, upravo je danas održano potpisivanje ugovora između tvrtke JTH Costabella i renomirane hotelske tvrtke Hilton o upravljanju imovinom.Ministar turizma Gari Capelli istaknuo je kako upravo ovakve investicije najbolje pokazuju put kojim se treba razvijati hrvatski turizam, a uz njega je obilasku prisustvovao i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel izrazio je veliko zadovoljstvo što će ovaj veliki hotelski kompleks svoje prve goste primiti polovicom 2020. godine, u trenutku kada je Rijeka Europska prijestolnica kulture i očekuje povećani dolazak gostiju.

„Možemo se pohvaliti činjenicom da posljednjih godina imamo povećanje dolazaka i noćenja u gradu po godišnjoj stopi od 20% i ono što nam kronično nedostaje su upravo smještajni kapaciteti. Stoga me posebno veseli da će uskoro biti sagrađen ovaj resort, a posebno me veseli da će biti dio hotelskog lanca Hilton“, kazao je gradonačelnik Obersnel.

Investitorska i developerska tvrtka JTH Costabella organizirala je svečani obilazak dovršenih grubih građevinskih radova hotelskog resorta Costabella, koji bio svoje prve goste pod imenom „Hilton Costabella Beach Resort & Spa“ trebao primiti u svibnju 2020. godine. Naime, upravo je danas održano potpisivanje ugovora između tvrtke JTH Costabella i renomirane hotelske tvrtke Hilton o upravljanju imovinom.Direktor tvrtke JTH Costabella Borjan Brnčić kazao je kako će budući hotelski resort imati pet zvjezdica, a posebice je istaknuo činjenicu da je visina investicije s početnih 40 milijuna eura narasla na čak 80 milijuna eura. Resort će imati 132 sobe i 66 apartmana, svi će imati balkone ili terase te pogled na Kvarnerski zaljev. Također, gosti će imati pristup privatnoj pješčanoj plaži kao i bogatom wellness sadržaju koji uključuje dva
bazena, veliki spa, sportske sadržaje i fitness centar. Nadalje, resort će u ponudi imati šest restorana, beach bar te restoran na krovu, koji će gostima omogućiti uživanje u prekrasnom pogledu na more. Tvrtkama Kamgrad i GP Krk zahvalio se na stručnom izvedenim radovima, Gradu Rijeci na suradnji te Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture na prepoznavanju važnosti ove turističke investicije i omogućavanju koncesije na pomorskom dobru.

Slijedi posljednja faza izgradnje, odnosno postavljanje instalacija grijanja, ventilacije, klimatizacije, hlađenja, razvoda plina, vode i kanalizacije, elektrotehničkih razvoda i ostale tehničke opreme u glavnoj zgradi hotela i vilama. U tijeku je i izgradnja vanjskog bazena koji je s glavnom zgradom hotela spojen s ostakljenim dizalom. Do 15. lipnja trebali bi završiti svi inženjerski i zemljani radove ispod mora, kako tijekom sezone kupanja ne bi dolazilo do zamućenja morske vode.

vizual
Vizualizacija budućeg Hilton Costabella Beach Resort & Spa