Organizator festivala je Filmaktiv u partnerstvu s Udrugom gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije te Udrugom slijepih Primorsko-goranske županije.

Posebnosti ovogodišnjeg izdanja su projekcije rekordnog broja prevedenih i prilagođenih filmova, njih čak osam; prvi film prilagođen i preveden za gluhe i nagluhe te za slijepe i slabovidne, zahvaljujući Centru za audiodeskriptivne djelatnosti te održavanje besplatnih edukacija hrvatskog znakovnog jezika od 19:00 do 20:00 sati, odnosno 1 sat prije projekcija u UGIN Filmskom vrtu.

Prva projekcija rezervirana je za osnovnoškolce i provodi se u zatvorenom formatu zbog epidemioloških smjernica. Za njih su prevedene i prilagođene dvije pilot epizode Malih letećih medvjeda, nastale 1989. u produkciji Zagreb filma.

Službeno otvaranje festivala održat će se u četvrtak, 23. rujna, u 20:00 u UGIN Filmskom vrtu filmom Jedna od nas, Đure Gavrana koji je osvojio Grand Prix nedavno završenih 30. Dana hrvatskog filma. Film je nastao 2020. u produkciji studija Pipser.

Drugi festivalski dan je rezerviran za mlade audiovizualne snage, a dan otvara film U šumi, grobničko-riječke redateljice Sare Grgurić koji je na 30. Danima hrvatskog filma nagrađen nagradom Jelena Rajković za najboljeg redatelja/redateljicu u dobi do 30. godina te je prvi film o pandemiji Covid-19 u Hrvatskoj. Film je nastao 2020. u produkciji ADU i Antitalent.

Projekciju otvaraju autorica i filmska ekipa koji će sudjelovati i u razgovoru o filmu.

Nakon U šumi, slijede 3 dokumentarna filma triju autorica koji su nastali 2020. u sklopu Nove škole dokumentarnog filma udruge FilmaktivSve kaj ti nikad ne budem rekla, Bele Bračko-Milešević, zatim Jedan petak popodne, Lucije Brkić i Kad ostaneš bez daha, Ana-Marije Ilić.

Autorice će najaviti svoje filmove te sudjelovati u razgovoru o filmovima.